Haberler

Almanya’nın 5G ihalesi tamamlandı

Almanya’nın 5G ihalesi tamamlandı

Almanya Federal Ağ İdaresi, ülkede 5G lisans ihalesinin tamamlandığını açıkladı. Şirketler Alman devletine toplamda 6 milyar 549 milyon Euro ödeyecek.

Almanya’da 19 Mart’ta başlayan 5G teknolojisi için frekans lisans ihalesi tamamlandı. Almanya`da telekomünikasyon sektöründe düzenleyici kurum olarak faaliyet gösteren Federal Ağ İdaresi (BNetzA) tarafından yapılan açıklamada, 52 gün süren ihalenin tamamlandığı ve ihale bedelinin toplamda 6,5 milyar Euro`yu geçtiği belirtildi.

Açıklamada, 41 frekansla bağlantılı 497 açık artırma turu yapıldığı belirtilerek, ihaleye ilişkin sertifika töreninin haziran ayında yapılacağı bildirildi.

5G ihalesine katılan ve frekanslar almaya hak kazanan Deutsche Telekom’un 2 milyar 170 milyon Euro ödeme yapacağı ifade edilen açıklamada, diğer rakipler; Vodafone 1 milyar 879 milyon Euro, Telefonica Deutschland`ın 1 milyar 424 milyon Euro ve Drillisch Network’un da 1 milyar 70 milyon Euro ödeme gerçekleştirileceği aktarıldı.

Açıklamada, şirketlerin Alman devletine toplamda 6 milyar 549 milyon Euro ödeme yapacağı vurgulandı.

Almanya’da 2000’de gerçekleştirilen 3G teknolojisi için frekans ihalesinde toplam değer 50 milyar Euro`ya ulaşırken, 2015’te yapılan 4G teknolojisi için frekans ihalesinde toplam değer 5,1 milyar Euro`da kalmıştı. 

5G teknolojisi ile Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da veri aktarımında hızın artırılması, bununla birlikte yüksek kapasiteli, gecikme süresi kısa hatta sıfıra yakın, düşük maliyetli bir iletişim altyapısı oluşturulması hedefleniyor.

Muhabirce/AA-BG/ BERLİN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu