Haberler

Meslek eğitimi programına yoğun ilgi

Meslek eğitimi programına yoğun ilgi Meslek eğitimi programına yoğun ilgi T.C. Essen Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği tarafından, Dortmund Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) ve Dortmund Sanatkarlar Odası işbirliğinde Dortmund IHK idare binasında Türk gençlerine ve ailelere yönelik Meslek Eğitimi Bilgilendirme Programı düzenlendi.

Dortmund ve çevresinde yaşayan Türk gençlerini ve ailelerini Almanya’daki meslek eğitim imkanları, mesleki geleceğe olan etkileri ve üniversiteye girişte sunduğu çözümler konusunda bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlayan programa ilgi yoğun oldu.

Meslek eğitimi programına yoğun ilgi Meslek eğitimi programına yoğun ilgi 200’den fazla öğrenci aieleleriyle birlikte programa katılım sağlarken yoğun ilgi, Sanayi ve Ticaret Odası’nı da oldukça memnun etti. Programa katılan aileler ve gençler de toplantıan çok faydalandıklarını ifade ettiler.

Meslek eğitimi programına yoğun ilgi T.C. Essen Başkonsolosluğu personeli Emel Yılmaz tarafuından sunumu gerçekleştirilen programın başında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Osmanbey Şahin tüm gençlere ve ailelere, özellikle de onları motive edip kendileri ile birlikte programa gelen tüm Türk sivil toplum kuruluşlarına ve yöneticilerine teşekkür etti. Şahin konuşmasında, ataşelik olarak  gençleri meslek eğitim hayatı sürecinde, ilgili kurumu ve kuruluşlara işbirliğiyle gerçekleştirilecek seminerler veya programlarla destekleyeceklerini ve mesleki geleceklerinin inşaasında onları yanlız bırakmayacaklarını belirtti.

FARKLI BÖLGELERDE DE YAPILACAK

Meslek eğitimi programına yoğun ilgi Programın soru – cevap bölümünde meslek eğitimine devam etmekte olan gençler, ve işyerinde meslek eğitim imkanı sunan işverenler, karşılıklı görüş alışverişinde bulundular Programın son bölümünde, T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, mesleklerinde başarılı olmuş, meslek sınavlarını başarıyla bitirmiş  Türk gençlerine ve gençlere meslek eğitim imkanı sunan ve onlara birer altın bilezik kazandıran başarılı işverenlere ödül takdim etti.

Programın sonunda katılım sağlayan dernek yöndeticilerinin talebi üzerine benzer programların diğer bölgelerde de yapılacağını belirten Çalışma Ataşesi Osmanbey Şahin, bu progrmlara da aynı ilginin beklendiğini, meslek eğitim yeri arayan gençlerimizin sorularının IHK ve HWK uzmanlarınca orada da cevaplandırılacağı ve kendileriyle birerbir görüşme imkanı olacağını ifade etti.

Muhabirce/DORTMUND

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu