Haberler

Prof. Ortaylı: Bu ülkenin olanaklarından faydalanın

Prof. Ortaylı: Bu ülkenin olanaklarından faydalanın Türk-Alman Akademisyenler Birliği Göttingen tarafından, Göttingen Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta Prof.Dr. İlber Ortaylı, Almanya’da imparatorluk döneminden bugüne kadar Türk Alman ilişkilerini anlattı.

Cenk Sancak, Prof. Ortaylı, T.C. Hannover Başkonsolosu Banu Malaman T.C. Hannover Başkonsolosu Banu Malaman’ın da katıldığı konferansa Göttingen’deki Türk toplumunun yanısıra Alman ögrenci ve öğretim görevlileri de katıldı.

ÇEŞİTLİLİK VE BİRLİKTELİK KAZANACAK

Konferansın sunumunu Betül Matur yaptı. Türk-Alman Akademisyenler Birliği Göttingen Başkanı Cenk Sancak selamlama konuşmasında “Amacımız Türk ve Alman toplumları arasından akademik bir platform kurmaktır. Bu bağlamda tolulumlar arasında kültür elçisi ve köprü olarak hizmet etmek istiyoruz. Son haftalarda  Hagen, Bremen ve Kassel camilerimize yapılan provokatif ve menfur saldırılarına inat Türk-Alman İlişkilerin daha da güçlenmesine ve daha fazla dayanışma içinde olunması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü içınde yaşadığımız toplumda sadece çeşitlilik ve birlikteliğin kazanacağına inanıyoruz” diyerek dayanışma ve birlik mesajı verdi.

DAHA FAZLA DİL ÖĞRENİN

Prof. Ortaylı`ya plaket takdim edildi Prof. Ortaylı: Bu ülkenin olanaklarından faydalanın Prof.Dr. İlber Ortaylı, geçmişten günümüze Türk Alman ilişkilerini anlatırken Almanya’da yaşayan Türk gençlerine de “Bu ülkenin zenginliğinden ve imkanlarından faydalanın. Alman arkadaşlarınız gibi siz de daha fazla dil öğrenmeye bakın. Mutlaka İngilizce öğrenin, sadece Amanca sizlere yetmeyecektir” sözleriyle kendilerini sürekli geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

  Cenk Sancak, Prof.Dr. Ilber Ortaylı Cenk Sancak, konferans sonunda üniversitede ilk kez bu bağlamda bir etkinlik düzenlendiğini belirterek “Göttingen’de ilk defa bu çapta büyük bir Türk organizasyonunu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Çok sayıda Alman öğrenci ve öğretim görevlisinin katılımı da bizi çok memnun etti. Bu güzel etkinliğimizde emeği geçen herkese çok teşekkür eder devamının geleceğini gururla bildirmek isteriz” dedi.

Muhabirce/GÖTTINGEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu