Haberler

Hikmet Çiftçi FC Erzgebirge Aue’ye tranfer oldu

Hikmet Çiftçi FC Erzgebirge Aue’ye tranfer oldu FC. Köln Futbol Takımında oynayan A Milli Takım oyuncusu Hikmet Çiftci Almanya 2. Lig takımlarından FC Erzgebirge Aue takımına transfer oldu.

Yetiştiği takımından sonra ilk anlaşmasını imzalayan Almanya Neuss doğumlu 21 yaşındaki Hikmet Çiftci, orta sahada oyun kurucu olarak görev alacak.

Çiftçi Almanyanın ikinci lig takımı FC Erzgebirge Aue, ile Doğu Almanya’da Chemnitz şehrinde üç yıllık bir kontrat imzaladı. 

 Bundesliga takımlarından 1. FC Köln`ün alt yapısında spor akademisinde yetişen, U19’ da başladığı A Milli  Futbol takımı oyunculuğu halen U21’de devam eden Hikmet Çiftçi, hem Alman hem de Türk vatandaşı.

Hikmet Çiftci’nin imza töreninde, FC Erzgebirge takım Başkanı Helge Leonhardt: “Hikmet Çiftçi’yi bir süredir izliyoruz. Kendisini profesyonel kadroya hızla entegre edeceğinden eminim ”dedi.

Hikmet Çiftçi (sagda) babası Tansel Çiftçi (solda) ile Genç futbolcunun yetiştiği FC Köln’de antrenörlüğünü yapan ve şu an FC Erzgebirge takımını çalıştıran Daniel Meyer, Hikmet’i çok iyi tanıdığını belirterek  “Hikmet, sorunsuz karekteri, anlayışı, yaratıcılığı,oyunu ile ekibimizi güçlendirecek bir oyuncudur“ dedi.

Hikmet Çiftçi’nin babası Tansel Çiftçi, Geçen sezon FC Köln ikinci takımında çok başarılı bir sezon geçirdiğini, Galatasaray Türkiye Süper lig takımlarından  Kayserispor, Konyaspor’dan transfer teklifi aldığını ifade ederek şunları söyledi:

Allah böyle bir başarıyı her anne ve babaya nasip etsin. Yaklaşık 15 yıldır kar çamur,soğuk, sıcak demeden verilen bir mücadelenin ardından profosyonel bir anlaşmaya imza koyduk. Bu takımı seçmekte daha çok Hikmet’i FC Köln’de çalıştıran antrenörünün orda olması doğrusu biraz etkili oldu. Allah mahcup etmesin “ dedi.

Muhabirce/İskender Güngör- KÖLN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu