Haberler

Balıkesirliler gemide bayramlaştı

Balıkesirliler bayram turuna çıktı Balıkesirliler bayram turuna çıktı Almanya`da yaşayan Balıkesirliler, Duisburg merkezli Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen gemi turunda buluşarak birbirleriyle bayramlaştı.

Geçmiş bayramlarda, düzenledikleri salon programlarında birbirleriyle bayramlaşan Balıkesirliler, bu ramazan bayramında özel bayramlaşma programı kapsamında kiralanan gemi ile Ren Nehri turuna çıktı.

Balıkesirliler bayram turuna çıktı Wesel şehrinden hareket eden ve Hollanda istikametine doğru seyreden gemi turuna Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Kanıkurumaz, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Essen Başkonsolosu Şener Cebeci ve eşi Düsseldorf Başkonsolosluğu Başkonsolos Yardımcısı Fatma Taşan Cebeci ve iki yüz elli kişilik bir davetli grubu katıldı.

21-23 Haziran’da 15. Hıdırellez Şenliği düzenlenecek

Balıkesirliler bayram turuna çıktı Gemi turunda buluşan Balıkesirliler birbirleriyle hem hasret giderdi, hem de koyu bayram sohbetleriyle eğlenceli vakit geçirdiler. Oldukça coşkulu geçen gemi turunda dernek başkanı Kemal Kanıkurumaz yaptığı konuşmada, derneğin kuruluşundan beri görev alan herkese hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Kanıkurumaz, dernek üyesi tüm hemşehrilerinin, gemide bulunan diğer davetlilerin ve İslam dünyasının bayramını tebrik ederek, şunları söyledi: “Dernek faaliyetlerimizde, bizleri yalnız bırakmayan tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Dernek olarak yeni bir etkinliğin hazırlığını yapmaktayız. 21-23 Haziran 2019 tarihinde ve Moers Şehrinde, 15. Hıdrellez şenliği tertipliyoruz. Bu tip etkinliklerimizle yöre kültürümüzü, gelecek nesillere aktarabilmeye gayret ediyoruz.

Balıkesirliler bayram turuna çıktı Yağlı güreşler için Türkiye’den pehlivan misafirlerimiz, şehrimizden belediye başkanlarının yanı sıra Moers Belediye Başkanı Fleischhauer de katılacak. Üç gün sürecek etkinliğimizde, tirit ve keşkek yemeklerinin yanında höşmerim tatlısı da ikram edilecek. Her yaştan katılacak misafirlerimiz için, özel eğlence aktivilerimiz olacak. Derneğimize üye olan olmayan her hemşehrimizi, bu büyük etkinliğimize katılmaya davet ediyoruz.
Bayramlaşma programına ailece katılan Essen TC Başkonsolosu Şener Cebeci yaptığı kısa selamlama konuşmasında, daveti menuniyetle kabul ettiğini belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti ve herkesin bayramını kutlayark, derneğin çocuklar için hazırlamış olduğu hediyeleri çocuklara dağıttı.

Muhabirce/ DUISBURG

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu