Haberler

BIG Partisi’nden AP seçimleri için açık çağrı

BIG Partisi’sinden AP seçimleri için açık çağrı Almanya`da göçmenler tarafından kurulan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG) 26 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri için, çalışmalarına hız verdi. Almanya`da seçim turu yaparak seçmene ulaşmaya çalışan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG) Genel başkanı Haluk Yıldız, Essen’de katıldığı bir toplantıd, STK`lar yeterince duyarlı değil diyerek Türklerden sandık desteği istedi.

BARAJI OLMAYAN BİR SEÇİM

BIG Partisi Genel başkanı Haluk Yıldız, “İlk kez Almanya`da barajı olmayan bir seçime katılma hakkı elde ettik, ama gittiğim yerlerde görüyorum ki STK`lar bu konuda çok duyarlı değil“ dedi.

Haluk Yıldız seçime katılım çağrısından şu ifadeleri kullandı:

BIG Partisi Genel başkanı Haluk Yıldız Altı milyon civarından göçmen kökenli insan var Almanya`da, bunların yaklaşık 2 milyon iki yüz bin civarı Müslüman. Barajı olmayan ve sonuç alabileceğimiz bir seçime katılıyoruz. İlk defa Almanya`dan 150 bin oyla 1 adayı, Avrupa Parlamentosu`na taşıma şansı doğdu, acaba bunu başarabilecek miyiz, inanın ben de merak içindeyim. Ssayısal verilere göre, bunu başarabilmemiz gerekiyor. Çünkü Türk kökenli seçmenlerin yüzde 10’u sandığa gitse, 150 bin oy ile Avrupa Parlamentosu`nda bir koltuğumuz olabilir. On gündür seçim kampanyası yapıyoruz, ziyaret ettiğim yerlerde dikkat ediyorum, STK`lar bu konuda yeterince duyarlı değiller, insanlarımızı da bu anlamda teşvik etmiyorlar. Sadece seçime gidin demek de yetmiyor, bunu yıllardır görüyoruz seçimlerde. Türk kökenli seçmenin sandığa gidişi yüzde 30’u geçmiyor. Bu seçimde her kesime rica ediyorum; özellikle sivil toplum kuruluşlarımız ve medya temsilcilerimizden rica ediyorum, seçime neden gidilmesi gerektiği anlatılsın. Lütfen STK temsilcileri, üyelerinize çevrenize, neden sandığa gidilmesi gerektiğini anlatın, sadece gidin demek yetmez, bir çağrınız, ısrarınız olmalı. Yükselen ırkçılığa karşı bunu yapmalıyız. Bu seçimin kez baraj olmadan yapılacağını, yüz elli bin oyla bir adayın seçilebileceğini anlatalım. BIG Partisi olarak 38 aday arkadaşım ile bu yola koyulduk. Avrupa Parlamentosuna gidebileceğimizi ve orada ırkçı partilere, kırmızı kart gösterebileceğimizi söylemek istiyorum. Bunun için Türk kökenli seçmenlerin desteğine ihtiyacımız var. Bu desteği esirgemeyelim ve tarihi fırsatı değerlendirelim.”

Muhabirce/ESSEN

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu