Haberler

Prof. Halaçoğlu: “Türklerin tarihinde utanç duyulacak bir dönem yok”

Prof.Dr, Yusuf Halaçoğlu, Dr. Mustafa Tosun Türk Tarih Kurumu eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, “Türk Tarihinde Bir Yolculuk” başlıklı konferanslarından ilkini Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği ve Belçika’daki Avrupa Türkleri Derneği`nin katkılarıyla Duisburg Atatürkçü Düşünce Derneği’nde verdi.

Konferans öncesi, ADD Duisburg adına konukları selamlayan Hülya Onay ADD Duisburg olarak bu tür konferansları yineleyeceklerini belirterek, herkesi düzenleyecekleri 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Genclik ve Spor Bayramı şenliğine davet etti. 

Prof.Halaçoğlu Duisburg Atatürkçü Düşünce Derneği’nde konferans verdi. Onay’ın ardından bir konuşma yapan Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği (AADDB) Genel Başkanı Dr. Mustafa Tosun, Avrupa’da yaşayan Türklerin artık Avrupa’nın bir parçası olduğunu ve Avrupa Parlamentosu’nda da temsilcilerinin olması gerektiğini ve Avrupa`da yaşayan Türklerin hassas olduğu konuları savunmaları gerektiğini fade etti.

Avrupa’da yaşayan Türklerin hassas olduğu konuları beş başıkta toplayan Dr. Tosun bunları şu şekilde sıraladı:  

  1. Türkçe dersi eğitim mücadelesi
  2. 1915/ Ermeni meselesi
  3. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti davamız
  4. Avrupa’daki İslamifobiye ve ırkçılığa karşı ortak siyasi strateji
  5. Avrupadaki Türklerin birliği ve ortak değerleri

Prof.Halaçoğlu: “Türklerin tarihinde utanç duyulacak bir dönem yok” Mustafa Tosun, Malta`nın nüfusunun 500 bin olduğunu ve Avrupa parlamentosuna 6 millet vekili gönderdiğini, Hırvatistan`ın nüfusunun 4,5 milyon olduğunu ve onların da Avrupa parlamentosuna 12 millet vekili gönderdiğini söyleyerek, Türklerin de artık AP’de temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Belçika’daki Avrupa Türkleri Derneği kurucusu ve onursal başkanı Ahmet Aytaç da konuşmasında, Avrupa’daki Türklerin farklılıkları bir kenara bırakarak birleşmesi gerektiğini, büyük  sorunların ancak birleşerek aşılabileceğine değindi.

“İMPARATORLUK KURAN MİLLETLER SOYKIRIM YAPMAZLAR’’

Prof.Halaçoğlu: “Türklerin tarihinde utanç duyulacak bir dönem yok” Konuşmaların ardından konferansına başlayan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, geçmişten günümüze Kuvâyi Milliye ruhunun hâlâ diri olduğunu, Türk milliyetçiliğinin kucaklayıcılığının ve birleştiriciliğinin asla ırkçılık olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti.

1915’te yaşanan olayların çarptırılarak Türk milletinin aleyhine kullanıldığını söyleyen Prof. Halaçoğlu “İmparatorluk kuran milletler soykırım yapmazlar’’ dedi.

Prof. Halaçoğlu dinleyicilere arşivlerden tarihi belgeler ışığında olayları akatarırken, Türklerin, tarihinde utanç duyulacak dönem olmadığını, aksine, tarihimizin temiz ve medeni olduğunu vurguladı.

Prof. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’ne bir virüs gibi bulaştırılan dış kaynaklı terör odaklarının sabotajlarının , geçmişte uygulanan yanlış politikalar olduğuna değinerek Türklerin tüm bunlara rağmen hızlı bir şekilde tek vücut olabilen ve aşılması imkansız gibi görünen kirli oyunları bozabilen bir millet olduğuna dikkat çekti. Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu Duisburg Muhsin Yazıcıoğlu Dergahi ve Köln’de de konferanslar verdi.0

Muhabirce/ Ünsal Gür/ DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu