Haberler

“Sizler bizim kültür elçimizsiniz”

Geleneksel Türk gölge oyununun karekterleri Karagöz ve Hacivat`ı Almanya`ya getirip oynatan ve sevdiren Ali Köken`i  ailesiyle birlikte izleyen Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes,”Sizler bizim kültür elçilerimizsiniz” diyerek kutladı.

Ali Köken Başkonsolos Erciye’e kendi yaptığı Karagöz Hacıvat tasviri hediye etti Yüzyıllardır süregelen Karagöz ile Hacivat`ı  çeyrek asırdır Almanya`da perdeye taşıyan Ali Köken, geleneksel gölge oyununun son dönemlerde oğlu Erhan Köken`le birlikte temsilciliğini yapıyor. 30’dan fazla Türkçe, 4 tane de Almanca oyun yazan ve Karagöz ile Hacivat`ın Almanca öğrenmesine de öncülük eden Ali Köken, T.C. Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes`in kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hayâli* Ali Köken, oyunlarındaki karekterleri gerçek deriden yapıyor ve özel bitkilerden elde edilen kök boyalarıyla renklendiriyor.

Almanya Tiyatro Birliği`nde Gölge Sanatları Uzmanı olarak görev yapan Ali Köken Başkonsolos Barış Ceyhun Erciyes`e kendi yaptığı Karagöz Hacivat tasvirini hediye etti.

BAŞKONSOLOSA TASVİRLERİMİ GÖSTERDİM

Karagöz Hacıvat tasviri Usta oyuncu Ali Kökeni oyun öncesi hazırlıklarını ve Hacivat Karagöz oyununu izleyen Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes Ali Köken`in 25.sanat yılını kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Ailesiyle birlikte Hayâli Ali Köken`in gösterisini izleyen Başkonsolos “Sizler bizim kültür elçimizsiniz. Çalışmalarınız sayesinde çocuklarımız geçmişimizin güzelliklerinden olan Karagöz ve Hacivat`ı tanıyor, onların espirilerine gülüyorlar. Bu kültürü 25 yıldır yılmadan, yorulmadan yaşattığınız için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Başkonsolosun ziyareti sonrası memnuniyetini dile getiren usta sanatçı Ali Köken ise şunları söyledi: “Başkonsolosumuz zaman ayırıp iki defa programımıza geldi. Eşi ve çocuklarıda vardı. Perde arkasında tasvirleri gösterdim çok begendi. Ben de kendilerini ziyaret etmek, çalışmalarımız konusunda bilgi vermek ve Karagöz Hacivat ustası olarak 25. sanat yılımda konsoloslugumaza kendim yaptığım Karagöz Hacıvat tasvirlerini hediye etmek istediğimi söyledim  kabul ettiler ve çok memnun kaldım.”

*Hayâli: Karagöz oynatan ustalara verilen isim

Muhabirce/ KÖLN

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu