Haberler

23 Nisan’da Uyum Müsteşarını ziyaret ettiler

23 Nisan’da Uyum Müsteşarını ziyaret ettiler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kültürlerarası Veliler Derneği (Intev Bottrop) KRV Eyaleti’nin başkenti Düsseldorf’ta bulunan Çocuk, Aile Göçmen ve Uyum Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Muhabirce/Ünsal Gür- DÜSSELDORF

Otobüs ile yapılan seyahat saat 10:00’da Bottrop’tan başladı. Müzik öğretmeni Selma Karakullukçu’nun rehberliğinde otobüste şarkılar, türküler, şiirler okunarak Düsseldorf’a varıldı.

Girişte çok özel karşılanan grup toplantı salonuna alınarak kendilerine soğuk içeceklerin yanısıra Türk çayı ikram edildi. Sonrasında Aile ve Uyum Müsteşarı Serap Güler salona geldi ve davetlilerle tek tek ilgilenerek “Hoş geldiniz” dedi. Türkçe ve Almanca yapılan konuşmalarda Müsteşar Güler, çocuk ve gençlerle sohbet ederek tatilde neler yaptıklarına dair sorular sordu.

Intev Bottrop Düsseldorf’ta Uyum Bakanlığı`nı ziyaret etti Aralarında dernek gönüllülerinden ilk kuşağın temsilcilerinden, öğrenci olarak Almanya’ya gelmiş ve sonrasında çeşitli maden şirketlerinde yöneticilik yapmış olan Yaşar Yardım’ın da olduğu büyüklerin yanına geçerek bir müddet sohbet etti.

Sohbetin hemen ardından çocuklar “23 Nisan” şiirleri okudu. Dilay-Tunay kardeşlerin Aşuk ile Maşuk gösterisi ilgiyle izlendi.Müzik Öğretmeni Selma Karakullukçu yönetiminde çocuk, genç ve yetişkinlerden oluşan Selcem Korosu sevilen türkülerden oluşan mini bir konser verdi. Türkülere zaman zaman eşlik eden Müsteşar Güler şunları söyledi; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle burada olmanız bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu bir ziyaretle kalmasın lütfen. Başka bir seferde çocuk ve gençlerimizle parlamentoyu da gezelim, görelim. Bildiğiniz gibi burası bakanlık binamız. Bir sonra ki gelişinizde milletvekili arkadaşlarla beraber parlamentoyu gezer, güzel ve unutamayacağımız bir gün yaşamış oluruz. Bunu beraberce başarabilirsek ne mutlu bize.” dedi.

Serpa Güler, 23 Nisan misafirlerini makam odasında ağırladı Sonrasında çocuk, genç ve tüm katılımcılarla Serap Güler`in makam odasına geçildi. Burada makamını bir müddetliğine çocuk ve gençlere devretti. Arzu eden çocuk ve gençler makam koltuğuna oturarak hatıra fotoğrafı çekildiler.

ÇOCUKLAR GÜLER’İ SORU YAĞMURUNA TUTTU

Çocuklar Müsteşar Güler’e merak ettikleri soruları sordular. Böylelikle spontan mini bir söyleşi oluştu:

– Hobileriniz nelerdir?

Serap Güler: Yemek ve spor yapmak. (Özellikle de koşu.) Sarma ise en sevdiğim yemektir.

23 Nisan’da Uyum Müsteşarını ziyaret ettiler – En sevdiğiniz renk hangisidir?

S.G: En sevdiğim renk kırmızıdır.

Bir öğrencinin (üzerindeki kırmızı kazağı işaret ederek) bunu tahmin etmiştim demesi gülüşmelere neden oldu.

– Bir gününüz nasıl geçiyor?

S.G: Sabahları programıma bağlı olmak üzere genelde erken kalkarım. Büroma gelir, randevularıma bakar ve öncelik sırasına göre işlerime başlarım. Öğleden sonraları ise derneklere, STK ziyaretlerimin yanısıra, bazı açılış ve sergilere de katılıyorum. Akşam geç saatlere kadar çalıştığım da oluyor.

Müsteşar Güler, gelen bir soru üzerine eğitim gördüğü okullarla ilgili de kısa bilgiler verdi.

– Başlıca görevleriniz nelerdir?

S.G: Uyum konusu benim başlıca görevim. Bunun yanısıra dil, eğitim, göçmenlere iş olanakları, kültür-sanat programları ve bu bağlamda çeşitli projeler.

Intev Bottrop Dernek Başkanı İlyas Usluer Müsteşar Serap Güler ile – Bulunduğunuz makamda Meslek Eğitimi (Ausbildung) yapma imkanı var mı?

S.G: Tabii ki bu mümkün. Her yıl Ağustos ve Eylül aylarında kamuoyuna meslek eğitimi ile ilgili bilgilendirme ve duyurular yapıyoruz. Bu konuyla ilgili bakanlığımızın internet sayfasında ayrıca duyurularımız oluyor. Bunun yanısıra üniversiteyi bitirmiş olanlar için de burada ve diğer bakanlıklarda çalışma imkanları da mevcut. Bu bağlamda genellikle hukukçular memnuniyetle kabul ediliyor. Staj yapabilme imkanları da sunuyoruz.

– Bundan sonraki hedefleriniz arasında neler var?

S.G: Tabii ki Türk toplumunun imajını daha da pozitife döndürmek istiyorum. Gerçekten de aramızda pırlanta gibi gençler, örnek ve önder olan insanlar var. Bunun için sadece üniversite mezunu olmak gerekmiyor. 60’lı yıllarda buraya gelip de topluma örnek gösterebileceğimiz bir çok insan var aramızda. Bunları daha çok ön plana çıkarmak da benim hedeflerim arasındadır. Türk ve Alman toplumunda (halen) var olan ön yargıları kırmakta en büyük hedeflerim arasında.

Çocuk ve gençlerin sorularının ardından Kültürlerarası Veliler Dernek Başkanı İlyas Usluer söz alarak şunları söyledi; “Sizi tebrik ediyor ve başarılarınızın devamı diliyorum. Derneğimiz gönüllülerinden Ayla Eskin öğretmenimizin ebru ve hat sanatıyla ilgili eserini başarılarınınızın bir takdiri olarak kabul ediniz. Bu eseri size takdim etmekten dolayı şahsım ve arkadaşlarım adına büyük onur duyuyorum.” dedi.

Saat: 14:00 de Düsseldorf’tan Bottrop’a geri dönüş yolculuğu sırasında başta çocuk ve gençler olmak üzere otobüste bulunanlar günün değerlendirmesini yapıp şarkı, türkü ve şiirler okuyarak mutlu bir gün geçirmiş oldular.

Muhabirce/Ünsal Gür- DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu