Haberler

Avrupalı Kayserililer Birliği’nden Kayseri’ye yardım

Avrupalı Kayserililer Birliği’nden Kayseri’ye yardım Merkezi Almanya`nın Köln kentinde olan Avrupalı Kayserililer Birliği (AKB), Kayseri`yi unutmadığını düzenlediği yardım kampanyaları ile gösteriyor.

KULLANILMAYAN OKUL BİNALARI YENİDEN HAYAT BULDU

Kayseri`nin en büyük inşaat firmalarından biri olan Arven Yapı ve Divan Sigorta işbirliği ile Kayseri`nin köylerindeki atıl durumda olan okul binalarını restore ederek sosyal faaliyetlerde kullanılması projesini hayata geçiren Avrupalı Kayserililer Birliği böylece hem bu binaları tekrar topluma kazandırdı hem de yapılacak faaliyetler için mekan sorununu çözdü.

Okullar tamir edildi Proje hakkında bilgi veren Avrupalı Kayserililer Birliği Başkanı Muzaffer Polat “Taşımalı eğitim programından dolayı köylerimizdeki okullar kullanılmıyordu. Bu binalar ne olacak diye düşünürken halkımızın yapacağı sosyal faaliyetler için mekan ihtiyacı gündeme gelince yıpranan ve kullanılmaz halde olan okullarımızı tamir etmek, tekrar halkımızın istifadesine sunmak düşüncesi oluştu. Şehrimizin en büyük inşaat firmalarından biri olan Arven Yapı ve Divan Sigorta bu projemize can-ı gönülden yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Onların da yardımıyla atıl durumda olan bu binalar tamir edildi. Gerek Kur`an kursu gerek sosyal faaliyetler için halkımızın hizmetine sunuldu. Kayseri Erciyes Üniversitesi`nde mimarlık eğitimi gören kızlarımız da projede yer alarak hem eğitimlerine katkıda bulundular hem de topluma faydalı bir çalışmada yer alarak sosyal yaşama katkıda bulundular. Bu da projenin başka bir güzel tarafı oldu. Başta Arven Yapı ve Divan Sigorta olmak üzere kampanyamıza katkı sunan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

SPOR AYAKKABISI VE EŞOFMAN İHTİYACI GİDERİLDİ

Avrupalı Kayserililer Birliği’nden Kayseri’ye yardım Çocuklara spor malzemesi dağıtıldı Bir diğer yardım kampanyasını da Avrupalı Karayurtlu Avşar Yardımlaşma Derneği (AKAYD e.V.) ile birlikte düzenleyen Avrupalı Kayserililer Birliği 25`i Kayseri`de, 45`i de Tomarza`da yaşayan 65 çocuğumuzun spor ayakkabısı ve eşofman ihtiyacını giderdi. Kendisi de Tomarzalı olan Avrupalı Kayserililer Birliği Başkanı Muzaffer Polat, yardım malzemelerini Tomarza YİBO Mehteran Takımı öğrencilerine dağıtırken yaptığı konuşmasında “Şimdiye kadar yaptığımız çeşitli yardım kampanyalarıyla Kayserimizde yardıma muhtaç çocuklarımızın ihtiyaçlarını giderdik. Yaptıklarımızı asla yeterli görmedik. Hep daha fazla ne yapabiliriz diye düşündük. Kayseri`ye sevdalı dernek üyelerimize ve hemşehrilerimize bu kampanyalara verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Kayseri için çalışmaya devam edeceğiz. Elimizden gelen ne varsa, gücümüz oranında, yarım elma gönül alma diyerek, hiçbir çıkar gözetmeden, dertlere derman olmaya çalışacağız” dedi.

Polat,Tomarza`nın ihtiyaçlarını gidermek için ilçe yöneticileriyle de biraraya geldiğini ifade ederek “Tomarzamıza daha ne yapabiliriz sorusunu cevaplamak için ilçemizin yöneticileri ve ileri gelenleriyle biraraya geldik. Görüş alışverişinde bulunduk. Yardımlarımız hız kesmeden devam edecek” şeklinde konuştu.

Muzaffer Polat konuşmasına “Yaptığımız yardım kampanyalarına destek olan, emek veren herkese tekrar çok teşekkür ediyorum. Avrupa Kayserililer Birliği olarak Kayserimize elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz kampanyalarımızla Kayserinin, Kayserilinin yanındayız. Binlerce kilometre uzakta olsak da aklımız ve kalbimiz Kayseri`de” diye son verdi.

Muhabirce/KÖLN

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu