Haberler

23 Nisan Duisburg Ayasofya Camisi’nde kutlandı

23 Nisan Duisburg Ayasofya Camisi’nde kutlandı 23 Nisan Duisburg Ayasofya Camisi’nde kutlandı DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Ayasofya Camisi Kadın ve Gençlik kollarının organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yoğun katılımla ve çoşku içinde kutlandı.

23 Nisan Duisburg Ayasofya Camisi’nde kutlandı 23 Nisan Duisburg Ayasofya Camisi’nde kutlandı Çok sayıda çocuk ve ailenin katıldığı 23 Nisan etkinliğinde DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort derneği öğrencileri kendi sunumları ve gösterileriyle çocuk ve yetişkin seyircilerin neşeli anlar geçirmelerini sağladılar.

23 Nisan Duisburg Ayasofya Camisi’nde kutlandı 23 Nisan Duisburg Ayasofya Camisi’nde kutlandı DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Ayasofya Camisi din görevlisi Burhan Karakulunç açılış konuşmasından sonra, Kurtuluş Savaşı’ndan 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar olan egemenlik sürecini anlattı.

23 Nisan etkinliğini organize eden DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort derneği Kadınlar Kolu Başkanı Derya Öte “Amacımız çocuklarımızı milli kimlikleriyle ve özgüvenli bir şekilde yetiştirmektir. Buna yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor ve milli ve dini bayramlarımızı toplumun bütün kesimlerine açık olarak organize ediyoruz. Çocukları mutlu edebilmek ne güzel” dedi.

23 NİSAN ÖNEMLİ BİR SİMGEDİR

23 Nisan Duisburg Ayasofya Camisi’nde kutlandı Din görevlisi Burhan Karakulunç ise “23 Nisan Türk Milletinin varoluş mücadelisinin en önemli halkalarından ve simgelerinden biridir. 23 Nisan 1920’de Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa öncülüğünde dualarla açılan meclisimiz bir kurtuluş ve istiklal destanı yazmıştır.

Atatürk bu günü çocuklara armağan etmiştir. Bizim de amacımız meclisimizin kuruluşunun 99. Yılında çocuklarımıza bu bilinci ve bu milli şuuru vermektir” dedi.

23 Nisan Duisburg Ayasofya Camisi’nde kutlandı Etkinlikte, DİTİB Duisburg Wanheimerort Derneği kızlar gurubu folklör ekibi Türkiye’nin farklı yörelerine ait halk oyunları sundular. Okunan şiirler, gösteriler, çeşitli oyunlar ve hediyeleşmelerle devam eden etkinlik yine çocukların sergilediği mini konserle son buldu.

Muhabirce/ DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu