Haberler

Atatürk Kupası`nda Essen bölgesi şampiyonu Mülheimer FC 97

Atatürk Kupası`nda Essen bölgesi şampiyonu Mülheimer FC 97 Atatürk Kupası`nda Essen bölgesi şampiyonu Mülheimer FC 97 T.C. Essen Başkonsolosluğu himayesinde düzenlenen ve Essen bölgesinde bulunan 8 Türk kulübünün yer aldığı Atatürk Kupası Futbol Turnuvası, pazar günü Mülheim kentinde gerçekleştirildi.

Turnuvada rakiplerini tek tek geride bırakmayı başaran ve finalde SC Türkiyemspor Essen`i penaltı atışlarıyla  5-4 mağlup eden Mülheimer FC 97, turnuvanın şampiyonu oldu.

Atatürk Kupası`nda Essen bölgesi şampiyonu Mülheimer FC 97 T.C. Berlin Büyükelçiliği himayesinde uzun yıllardır gerçekleştirilen ve bu yıl başkonsolosluk bölgeleri ile sınırlanan Atatürk Kupası Futbol Turnuvası`nın Essen Başkonsolosluğu Bölge müsabakaları pazar günü, Mülheim kentinde bulunan Mülheimer FC 97 Kulübü`nün tesislerinde gerçekleştirildi.

Saat 09:30 takımların tesislere gelmesiyle start verilen Atatürk Kupası Futbol Turnuvası, 4`er takımlı iki grup halinde gerçekleşti.

A Grubu`nda Mülheimer FC 97, Rot Weis Türkspor Herne 79/09, Barışspor 84 Essen, Fatihspor Essen. B Grubu`nda ise Fatihspor Mülheim, Fırtınaspor Herne 1990, Osmanlıspor Dortmund, SC Türkiyemspor Essen yer aldı. Takımlar kaleci ile birlikte yedi oyuncudan oluşurken, müsabakalar da 2 x 15 dk şeklinde oynandı.

Kıyasıya geçen grup maçları ve yarı finalin ardından Mülheimer FC 97 ile SC Türkiyemspor Essen finalde karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 biten final maçında seri penaltılara gidildi. Penaltılarla rakibi SC Türkiyemspor Essen`i 5-4 ile geçen  Mülheimer FC 97, turnuvanın şampiyonu oldu.

EN CENTİLMEN TAKIM SC TÜRKİYEMSPOR ESSEN

Essen Başkonsolosluğu Takımı ile Mülheimer FC 97 Kulübü yöneticileri arasında, dostluk maçı oynandı Müsabakalara  ev sahipliği yapan Mülheimer FC 97 turnuvanın birincisi olurken, turnuvayı SC Türkiyemspor Essen 2., Fırtınaspor Herne 1990 3. ve Rot Weis Türkspor Herne 79/09 4. olarak tamamladı. Turnuva komitesi, SC Türkiyemspor Essen`in en centilmen takım, gol kralı ve en iyi kaleci kupası almaya hak kazandığını belirledi. Turnuvada ayrıca sembolik olarak 1. takım 300, 2. takım 200, 3. olan takım da 100 Euro ile ödüllendirildi.

Turnuva kapsamında oluşturulan Essen Başkonsolosluğu Takımı ile Mülheimer FC 97 Kulübü yöneticileri arasında, bir gösteri maçı oynandı. Aynı maçta forma giyen Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, bir gole de imza atma başarısını gösterdi. Dostluk maçı da, 5-5 sonuçla dostça sona erdi.

Turnuvanın sonunda yapılan kupa töreninde Essen Başkonsolosu Şener Cebeci ile turnuva komite başkanı Ali Mumcu, dereceye giren takımlara kupalarını ve birer katılım belgesi takdim etti.

ATATÜRK ADI YAŞATILSIN

Atatürk Kupası`nda Essen bölgesi şampiyonu Mülheimer FC 97 Turnuvayı tribünden takip eden ve dereceye giren takımlara kupalarını takdim eden Essen Başkonsolosu Şener Cebeci Atatürk Kupası’nın anlam ve önemiyle ilgili olarak şunları söyledi: „Kıymetli gençler, değerli yöneticiler,  Atatürk Kupası Futbol Turnuvası`na katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Amaç Türk gençlerinin spor ile kaynaşmasını sağlamaktı, iyi bir turnuva oldu. Tüm dereceye giren takımlarımızı sporcusundan, oyuncusuna kadar tebrik ediyorum. Atatürk Kupası Futbol Turnuvası, geleneksel olarak uzun yıllardır düzenlenmekte. Son yıllarda her ayrı başkonsolosluk bölgelerinde elemeler yapılıyordu, büyük final de Berlin  Büyükelçiliği öncülüğünde Berlin`de yapılıyordu. Yeni düzenleme ile artık sadece başkonsolosluk bölgeleri ile sınırlı olarak yapılıyor. Burada amaç, Türk gençlerini spora teşvik etmek, Türk kulüplerini bir araya getirerek kaynaştırmaktır. Hepsinden önemlisi de, bu kulüplerimiz arasında dostluğu pekiştirmek, güçlendirmek ve Atatürk ismini yaşatmaktır. Bu çerçevede bu yıl  Mülheimer FC 97 Kulübü ev sahipliğinde güzel bir turnuva gerçekleştirdik. 8 takımla sportmence müsabakalar oynandı, ev sahibi takımı olan Mülheimer FC 97 bu avantajı kullanarak şampiyon oldu. Tüm sporcularımıza ve kulüplerimize katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz. Gelecekte de imkanlar dahilinde, bu geleneği sürdürmeyi amaçlıyoruz.

Atatürk Kupası`ndan görüntüler

[[{“fid”:”15812″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”},”link_text”:null,”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”}},”attributes”:{“height”:360,”width”:480,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Muhabirce-İsmail Gergin/DHA/MÜLHEIM

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu