Haberler

“Dünyanın en güçlü sporcuları” Alanya`ya geliyor

"MLO Strongman Champions League" yarışları 19-20 Nisan`da Alanya’da yapılacak Dünyanın en güçlü sporcularının yarıştığı “MLO Strongman Champions League” bu yıl Alanya`da düzenlenecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Alanya`nın ev sahipliğinde en güçlü sporcuların karşılaşacağı 16 etaptan oluşan Strongman Champions League yarışları 19-20 Nisan`da gerçekleştirilecek.

Birbirinden güçlü 12 sporcu zorlu yarışlarda puan almak ve ligdeki yerlerini sağlamlaştırmak için mücadele edecek. Halka açık gerçekleştirilecek yarışların aynı zamanda Alanya ve Türkiye`nin tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor. Yarışlar, “Strongman 2019 Dünya Serisi”nin üçüncü yarışı olarak takvimde yer alacak.

Alanya Grandprix Organizasyon Sorumlusu Şükrü Cimrin, amaçlarının Alanya`daki yarışları başarıyla organize edip, Türkiye`de kalıcı ve geleneksel hale getirmek olduğunu belirtti.

"Dünyanın en güçlü sporcuları" Alanya`ya geliyor Alanya`ya gelecek sporcuların 5 ayrı yarışta puan toplayacağını kaydeden Cimrin, “13 ülkeyi dolaşan sporcular ligdeki puanlarını yükseltmeye çalışacaklar. Alanya`daki toplam 5 kategorideki yarışlardan ilki 19 Nisan`da Kleopatra Plajı`nda yapılacak. Diğer 4 yarış 20 Nisan`da İskele Meydanı Şelale Önü bölgesinde gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı. 

Yarışlara katılacak sporcular şunlar:

Alex Moonen (Hollanda), Jarno Kirsela (Finlandiya), Johan Espenkrona (İsveç), Will Baggott (İngiltere), Sean O Hagan (İrlanda), Travis Ortmayer (ABD), Dennis Kohlruss (Almanya), Bedo Haichkian (Bulgaristan), Mika Torro (Finlandiya), Amin Manavi (İran), Nill Saybe (ABD/Honduras), Aurelien Le Jeune (Fransa).

Muhabirce/AA/ANTALYA

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu