Haberler

Alman Basın Konseyi DİTİB`i haklı buldu

Alman Basın Konseyi DİTİB`i haklı buldu Alman Basın Konseyi (Rundfunkrat), terörle ilgili bir haberde DİTİB Köln Merkez Camisi`nin fotoğrafını kullanması üzerine Bild gazetesini şikayet eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliğini haklı buldu.

Konsey DİTİB`in şikayetini değerlendirdiği kararında, söz konusu haber ve haberle ilgisi olmayan Köln Merkez Camisi`nin fotoğrafının kullanılmasını “gazetecilik ilkelerine aykırı” olarak nitelendirerek, bu tutumundan dolayı Bild gazetesi hakkında “kınama kararı” yayınladı.

Komisyon Başkanı Matthias Wiemer imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Başlık ve ‎Köln’deki DİTİB Camisi’nin fotoğrafı okurda ‎yanlış bir intiba oluşturarak bütün teşkilat ‎ve derneklerinin terör paralarıyla finanse ‎edildiği intibaını oluşturmaktadır. Köln’deki ‎DİTİB Merkez Camisi`nin terör paralarıyla alakası ‎bulunmamaktadır, bilakis hoşgörü ve barış ile ‎Köln’de barış içindeki beraber yaşamaya ‎yönelik bir sembol olduğu belirtilmektedir.‎” ifadelerine yer verildi.

DİTİB`in yanı sıra Renanya-‎Palatina Türk Cemiyetleri Birliği ve 44 gazete okurundan gelen şikayetin değerlendirildiği gerekçeli kararda ise şöyle denildi:

“Şikayet komisyonu basın etik kodeksinin 2. ‎maddesinin ihlalinin öylesine vahim olduğu ‎kanaatindedir ki, şikayet yönergesinin 12. ‎maddesi gereği kınama müeyyidesini ‎uygulamayı uygun bulmuştur. Şikayet ‎yönergesinin 12. maddesi gereği her ne kadar ‎kınamanın ilgili yayın organlarında ‎yayınlanması mecburiyeti olmasa da dürüst ‎habercilik açısından şikayet komisyonu ‎böylesi bir yazı işleri kararının alınmasını ‎tavsiye etmektedir.‎ Şikayetin haklı olduğuna dair karar oy birliğiyle ‎alınmıştır. Aynı şekilde seçilen müeyyide ‎kararı da oy birliğiyle alınmıştır.‎”

Muhabirce/AA-MZ/ KÖLN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu