Haberler

Bizim cacık, caciki olmasın!

Restoran çalışanları: Selim Siray, Cumhur Çağlar, Erdoğan Özdaş Duisburg`un Hochfeld semtinde bulunan Ali Baba restoranda servis elamanı olarak çalışan Cumhur Çağlar, restorana gelen Türk gençlerinin bir çoğu Türkçe konuşmuyor diyerek, adeta isyan etti.

Uzun yıllardır müşterilerine güler yüzlü hizmet veren Cumhur Çağlar, “Oldukça rahatsız olduğum bir mevzu var” dedi ve şunları söyledi: “Müşterinin başımızın üstünde yeri vardır. Bizim görevimiz, gelen müşterilerimize istedikleri yiyecek ve içecekleri servis etmek, yardımcı olmaktır. Ama mekanımıza gelen Türk gençlerin arasından bir çoğunun, Türkçe konuşmak istememesi ve Türkçe konuşmakta zorlandığını görmek, beni hakikaten çok üzüyor. Bir çoğunu, benimle Türkçe konuşabilirsin, zorlandığın anlarda yardımcı olurum, Türkçe sipariş verebilirsin, varsa eksiklerin, yanlışın birlikte düzeltiriz, belki de bir Türkçe kelime daha öğrenme şansın olur diye uyarıyorum. Tek derdim, Türk gençlerinin, Türkçe konuşan bizlerle rahatça Türkçe konuşup, siparişini rahatça ifade edebilmesidir.”

Cumhur Çağlar Cumhur Çağlar bunları anlatırken, birlikte çalıştığı arkadaşı Selim Siray da, böyle diyor ama Türkçeyi de bizden öğreniyor diye Cumhur Çağlar`a takıldı.

Cumhur Çağlar`ın tepkisi bununla da sınırlı değil. “Asırladır Türk mutfağının vazgeçilmezi olan cacık, bazı müşterilerimiz tarafından bilerek ya da bilmeyerek, Yunanca caciki olarak adlandırılıyor. Cacık, cacık olarak istenmeli, başka bir benzetme ile istenmemeli, hele de caciki olarak adlandırılmamalı diye düşünüyorum” sözleriyle de geleneksel cacığın cacikiye çevrilmesine tepkisini ifade ediyor.

Muhabirce/ DUISBURG

Foto Restoran çalışanları: Selim Siray, Cumhur Çağlar, Erdoğan Özdaş

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu