Haberler

Avrupa`dan Yemen`e yardım köprüsü kurduk

UID Duisburg şubesi Yemen`e yardım kampanyasına destek verdi. Uluslararası Demokratlar Birliği`nin (UID) Türk Kızılayı işbirliği ile başlattığı Yemen`e insani yardım kampanyasına Duisburg`tan destek geldi.

Uluslararası Demokratlar Birliği Duisburg şubesi kadın kollarının öncülüğünde verilen kahvaltıda elde edilen gelirin tamamının Kızılay`ın Yemen hesabına yatırılacağı açıklandı.

UID`nin Duisburg şubesinde verilen kahvaltı yoğun ilgi gördü. Duyarlılık örneği gösteren Duisburglular kahvaltıya katılarak Yemen için düzenlenen yardım kampanyasına destek verdi.

Uluslararası Demokratlar Birliği Duisburg Şubesi Başkanı Bayram Köylü yoğun katılımın olmasını önemsediğini dile getirirken, UID Duisburg şubesi kadın kolları başkanı ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Savaştan etkilenen Yemenli çocukların, beslenemediklerini susuzluk ve tıbbı malzeme eksikliği nedeniyle hayatlarını kaybettiklerini ve buna sessiz kalınmayacağını dile getiren Bayram Köylü şunları söyledi:

KÖYLÜ: NEREDE MAZLUM VARSA BİZ ORADAYIZ

Elde edilecek gelirin tamamının kampanyaya aktarılacağı açıklandı. Kadın kolunun öncülüğünde düzenlenen kahvaltı yoğun ilgi gördü. “Biz Duisburg UID olarak daha önce Endonezya ve Arakan`a olduğu gibi Türk Kızılayı`nın Yemen için başlattığı insani yardım kampanyasına da katılmak istedik. Bunu genel merkezimiz ve Kızılay aracılığıyla yapıyoruz. Bugün verdiğimiz kahvaltıda elde ettiğimiz gelirin tamamı Kızılay`a , oradan da Yemen`deki mazlumlara ulaştırılacak. Yaptığımız duyuru sonrası insanlarımız duyarlılık gösterip yoğun katılım sağladılar. Nerede mazlum varsa, Türk milleti olarak orada varlığımızı hissettirmek istiyoruz. Bizim aracılığımız, vatandaşlarımızın da duyarlı davranışlarıyla Avrupa`dan Yemen`e yardım köprüsü kurduk. Yardım kadar yapılan yardımın esas adresine ulaşması da önemli. Aralık ayı başında başlayan `Yemen`e yardım kampanyası` 31 Ocak`ta sona eriyor. Biz de kahvaltı sonrası elde edilen gelirin tamamının Kızılay`ın Yemen hesabına yatıracağız.Türk Kızılay üzerinden yaptığımız yardımlar ve bağışlarla inşallah Yemen’deki çocuklara umut olabiliriz” dedi. Muhabirce/Ergül-DUISBURG

 

 

 

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu