Haberler

Özdemir: Çocuklarınızı çok iyi dinleyin

Vatandaşlar konferansı ilgiyle takip etti Duisburg`ta düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katılan Aile Eğitimi Uzmanı Psikolojik Danışman Sait Özdemir önemli açıklamalarda bulundu.

Aile içi iletişim, çocuğun başarısında anne- babanın rolü, kitle iletişim araçlarının aile içi iletişime etkilerinin ele alındığı konferansta Sait Özdemir, anne ve babalığın bir sanat olduğunu; bilgi, beceri, sevgi ve emek istediğini dile getirip, iki yaşına kadar çocukların televizyondan uzak tutulmasını önerdi. Özdemir anne ve babalara “Evinizde çocuklarınızla sohbet ve muhabbeti eksik etmeyin” çağrısında bulundu.

‘Çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin geleceğine, kültürüne sahip çıkalım’ başlığıyla Hochfeld semtindeki Su Kulesi`nde düzenlenen konferansın Cafe Panoroma Akkurt organizesinde gerçekleştiği açıklandı. Konferansın son bölümünde ise Aile Eğitimi Uzmanı Sait Özdemir okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

ÇOCUKLARI ŞARTSIZ SEVİN

Aile Eğitimi Uzmanı Psikolojik Danışman Sait Özdemir Çocukların geleceğinin anne ve babanın elinde olduğunu, çocukların karınları ve zihinlerinin doyurulduğu kadar ruhlarının da beslenmeye ihtiyacı olduğunu dile getiren Özdemir, yaşadığı olaylardan örneklerde verdi.

Sait özdemir, çocukların problemli olması istenmiyorsa sevilmesini önerirken “Çocuklarımızı severken şartsız sevelim. Çocuğumuza duyduğumuz sevgiyi ve ilgiyi herhangi bir şarta bağlamayalım. Anne ve babalar çocuklarına, `iyiki benim çocuğumsun,senin gibi bir çocuğum olduğu için çok mutluyum` diyebilmeli. Çocuk evin çiçeğidir. İyi eğitilmez ise aile saadeti cehenneme döner. Kitle iletişim araçlarının aile içi iletişimdeki yeri ve etkileri çok önemli.Türkiye de malesef 7-9 saat arası sosyal medya kullanılıyor. Aile bireyleri arasında iletişim her geçen gün yok oluyor. 10-15 yaş arasında ki çocukların kitle iletişim araçlarını kullanmaları günlük iki saati, üst yaş guruplarında ise 4-5 saati geçmemeli” dedi.

ÇOCUĞUNUZUN SÖZÜNÜ KESMEYİN

Özdemir, Zamanı Yönetmek isimli kitabını imzalayarak Mevlüt Akkurt`a hediye etti. Aile Eğitimi Uzmanı Psikolojik Danışman Sait Özdemir kitaplarını imzaladı Aile içi eğitimin sağlıklı gelişimi için anne ve babalara kitap okumalarını öneren Aile Eğitimi Uzmanı Sait Özdemir,”Anne ve babalar çok iyi birer pedagog. Üç yaşına kadar bir çocuğun özellikle annesi ile birlikte olması gelişimi için çok ama çok önemli. Çocuk 3 yaşından sonra sosyalleşmeye başlar.Bu süreç önemli bir süreçtir, çocuk mutlaka yaşıtlarıyla birlikte olmalıdır. Çocuklarınızı çok iyi dinleyin. Konuşurken onların seviyesine inip yüzüne bakın. Sözünü kesmeyin, fiziksel temas kurup onunla bir büyükle konuşuyormuş gibi dikkatli ve özenli olun. İnsanlar sadece konuşarak değil, dinleyerek de  etkili bir sevgi iletişimi kurabilir. Çocuklarınızı bazı zorluklara alıştırın, onlara hayatın güçlüklerine karşı mukavemet duygusu aşılayın. Bir çocuğa yeterli sevgi, yeterli disiplin verilip yeterli hoşgörü gösterilirse iyi insan, iyi vatandaş yetişir ve toplum mutlu insanlardan oluşur” dedi.

Muhabirce/DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu