Haberler

Bir istanbul Maratonu daha geride kaldı

Bu yıl 40.cısı düzenlenen Türkiye’nin en büyük Maratonu  Vodafone istanbul Maratonu adı altında düzenlendi.

Defalarca kez koştuğum bu maraton izlenimlerimi bir maratoncu gözü ile aktarmak istiyorum. Dünyada çok az sayıda maraton altın kategoridisine düzenlenmektedir. Istanbul bunlardan en özel olanı bence.

NEDEN EN ÖZEL MARATON PEKİ?

Çünkü dünyada Asya kıtasında başlayıp Avrupa’da biten tek yarış maraton, Avrupayı birbirine bağlayan tek köprü. Yılda bir kez koşarak geçme imkanız var. Tüm istanbulu, Boğazı ,tarihi yaşıyorsunuz. Hele maratonun bitiş yeri müthiş, Gülhane parkı, Sultanahmet Meydanı. Sanki  kutsal topraklara gelmişsiniz hissi yaratıyor sizde.  (Zaten öyle) Ama maratonu bitiren kişi binlerce kez şükürler olsun diyor finişe gelince.

Detaylara gelince kayıt ücreti cok ugun teşvik amaçlı sanırım. (Altın kategoride bir Maraton için Dünyanın en ucuz kayıt ücreti) T-shirt Adidas, çantası şık, madalya özel. Ödüller inanılmaz para ödülü Genel ilk 8 sporcu için tabiiki.

Fakat Türklerde ayrı tasnif  ilk 5 kaldın &erkek ve yaş gurupları için de para ödülü olması Türkiyenin en büyük maratonu olması adına yakışır olmuş doğrusu. Koşulan Dereceler Dünya çapında sonuçlar, 2:09 Erkek 2:18 Kadın sporcular Afrikalı fakat istanbul gibi zor bir parkurda müthiş sonuç.

BUNLAR ARTILAR, EKSİLERİNİZE GELİNCE!

Neden bilmem, spikerin yanındaki yorumcu maratoncu olmaz.? Siz gören birine körlerin dünyasını anlat diyorsunuz. TRT’nin canlı yayın yapması çok güzel, fakat ilk 10 dakika siyasetçiler,ünlü sanatçılar, konuşmalar, çok anlamsız ve yeri değil. TV Türk hiç takip edip yayınlamıyor. İzleyenler Afrikalı lider gruptan başka kimseyi görmeden yarış bitiyor.

Nerde Türk Millî Tanımı,nerde diğer katılımcılar? Maraton katılımcısı sayısı Altın kategorisinde olan yarışların en azı. Seyirci sayısı hemen hemen hiç yok denecek kadar az. Sporcu yakınları ve diğer mesafelerde koşan sporcular.

Bu yıl ödülü töreninin 1 gün sonra olması en çok tepki alan olaydı sanırım. Sporcuya o heyecanını kaybetmeden verilen ödül ne olursa olsun en büyük ödüldür. Tüm yorgunluğu unutur ve sadece gurur kalır. Bir gün sonra bir çok kişi zaten dönmüş oluyor. 

Sadece parti ve yemek merasimi.  Oysa çok özel ve Mükemmel bir organizayon gölgede kalıyor. Türkiyenin en büyük spor etkinliğini olan bu anlamlı ve önemli maratonu daha ileriye  taşımak için tüm sporcu ve istanbullulara büyük görev düşüyor.

Dünyanın bir çok yerinde 70’ in üzerinde marathon koşmuş biri olarak diyorum ki, bizim bu imkânlarımız dünyanın hiçbir yerinde yok, kıymetini bilelim. Hepimize görev düşüyor, spor ve sporcuya gereken değeri verelim. Nice maratonlara istanbul diyorum. Sağlık ve spor dolu mutlu günler dilerim. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. 

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu