Haberler

Atatürk kurtuluşun ve dirilişin adıdır

Atatürk kurtuluşun ve dirilişin adıdır Atatürk kurtuluşun ve dirilişin adıdır Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi`nin Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Birliği tarafından hazırlanan 10 Kasım Programı`yla anıldı.

Bir dizi konferans için Almanya`da bulunan CHP`nin bir dönem önceki milletvekillerinden Namık Havutça yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk`ü büyük bir devrimci olarak tanımladı ve Atatürk; “Dirilişin ve kurtuluşun adıdır” dedi.

Atatürk kurtuluşun ve dirilişin adıdır

CHP NRW Birliği`nin Duisburg bürosunda düzenlenen program saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk`ün son günlerinin anlatıldığı bir belgesel izlendi.

Belgeselin ardından Cumhuriyet Halk Partisi NRW  Birliği kurucu başkanlarından Cemal Bulut yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk`ün komutan olarak cephelerdeki askeri başarısından, devlet adamı olarak elde ettiği siyasi ve ekonomik başarılardan söz etti. Cemal Bulut; “Omuz,omuza verip Cumhuriyeti korumak için mücadele etmeliyiz” dedi.

`ATATÜRK BÜYÜK BİR DEVRİMCİYDİ`

Atatürk kurtuluşun ve dirilişin adıdır Cumhuriyet Halk partisi 25.Dönem Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da konuşmasında;”80.ölüm yıldönümünde ulu önderi  özgürlüğün ve bağımsızlığın simgesi olarak anıyoruz. Atatürk`ün en büyük özelliği devrimci olmasıdır. Atatürk devrimci bir insandı. Dünyada ve bütün İslam ülkeleri arasında sadece Türkiye`de kadın modern anlamda erkekle eşit konuma getirilmiştir. Osmanlı`nın külleri arasında, bitmiş bir imparotorlukta eğer Atatürk olmasaydı  bugün İstanbula pasaportla girebilecekti Türkler.İzmir`e pasaportla girilecekti. Dirilişin ve kurtuluşun adıdır Atatürk.Hayatı savaş meydanlarında geçen bir lider,bir barış simgesi olabilmiştir dünyada. Savaştğı Yunan komutan tarafından Nobel Barış Ödülü`ne aday gösterilmiştir. Öylesi bir lideri, silah arkadaşlarını manevi huzurlarında  saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Programın ikinci bölümünde ise, son siyasi ve  CHP içindeki gelişmeler değerlendirildi. Namık Havutça konuşmasında, 2019 yılı Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlerde parti olarak güçlü çıkalabilmesi için CHP`lİ üyelerin belediye başkan adaylarını belirlenmesinin önemine değindi.

Muhabirce/DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu