Haberler

Öğretmenlerle öğretmen adayları kahvaltıda buluştu

Öğretmenlerle öğretmen adayları kahvaltıda buluştu Öğretmenlerle öğretmen adayları kahvaltıda buluştu Essen’ de faaliyet gösteren Ruhr Öğretmenler Derneği yönetici ve öğretmenleri, Du-Essen Üniversitesinde öğrenim gören öğretmen adayı gençlerle kahvaltıda buluştular.

Kahvaltıya T. C. Essen Başkonsolosluğu adına Muavin Konsolos Zafer Yurtyapan, Eğim Ataşesi M. Fikret Arargüç, Eğitim Ataşeliği Sekreteri Mustafa Toni Aksu, Essen Uyum Meclisi Yardımcısı Berrin Kapyapar, Emekli Öğretmen Şair ve Yazar Bahattin Gemici,  Atatürkçü Düşünce Derneği Essen Başkanı Hülya Bal Çoşkun, Türk Üniversiteliler Dernek Başkanı Eyüp Tuzkaya, Herne Müzik Okulu Yöneticisi Haydar Yakut’un yanısıra çok sayıda öğretmen katıldı.

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Öğretmenlerle öğretmen adayları kahvaltıda buluştu Ruhr Öğretmenler Dernek Başkanı Celal Aydemir “Du-Essen Üniversitesinde okuyan öğretmen adayı gençlerimizle tanışmak ve onlara kapılarımızı açmak istedik.” diyerek katılımcıları selamladıktan sonra sözü her iki dernekte de yönetici olan Zehra Şahin’e verdi. Şahin şunları söyledi; “Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Öğretmenlerimizin öğrenci arkadaşlarımızla tanışıp sohbet etmeleri bizleri sevindirir.” dedi.

Ruhr Öğretmenler Derneği kurucu başkanlarından emekli öğretmenler İsmail Dolap ile Kadir Akyazı’nın da canlı yayınla bağlandıkları kahvaltıda başkan Aydemir sözlerine şöyle devam etti; “Derneğimiz bu yıl içerisinde eğitim alanında maddi imkanları dahilinde yapabileceği ne varsa yapmıştır. Önümüzdeki dönemle yapmayı planladığımız bazı faaliyetlerimiz ise şu şekilde olacaktır: 12 yönetim kurulu arkadaşımız ve sizlerin destekleriyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayacağız. Bu aynı zamanda derneğimizin 10. kuruluş yıldönümü olacak. T. C. Essen Başkonsolosluğumuzun desteğiyle Essen Merkez Kütüphanesinde saat 18:30 da başlayacak olan programda Haydar Yakut hocamızın müzik dinletisiyle birlikte Türkiye’den hocaların hocası üç misafirimiz gelecek. İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuvarı’nın Müdürü Prof. Adnan Koç, Öğretim Görevlileri Haydar Tanrıverdi ve Kadir Verim aramızda olacaklar.

Öğretmenlerle öğretmen adayları kahvaltıda buluştu Ocak ayından itibaren TOL Akademi işbirliği ile WDR ve DW’ de editör, sunucu ve eğitmen Tuba Tuncak’ın hazırlayıp sunacağı ‘Çocuklar için yaratıcı yazım sunum atölyesi’ projesine başlayacağız. Bunun yanısıra çocuk tiyatrosu kurmayı düşünüyoruz. Okullarda veli bilgilendirme seminerleri düzenleyeceğiz.

TÜRKÇE İÇİN ÇALIŞILACAK

Türk Üniversiteliler Derneği ile ortak çalışmalarımız olacak. Kasım ve Aralık aylarında Öğretmenlerimize ve Öğretmen adaylarımıza yönelik eğitim seminerlerimiz olacak. Messe Gruga’da Essen ve çevresindeki STK ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını şenlik havasında kutlayacağız.

T. C. Essen Başkonsolosluğu adına Muavin Konsolos Zafer Yurtyapan Başkonsolos Şener Cebeci’nin selamını ilettikten sonra şunları söyledi; ”Tüm öğretmen ve öğretmen adayı gençlerimize başarılar diliyorum. Türkçemizi Almanya’da etkin bir hale getirmek için oldukça zor bir göreviniz var. Son zamanlarda türkçemiz bir kaç kelime içerisine kısılmış bir vaziyette. ‘Aynen’ ve ‘yani’ kelimeleri bol kullanılarak türkçemiz bir kaç yüz kelimenin daha altına indirilmiş vaziyette. Sizlerden ricamız türkçenin çok kullanılır bir dil haline getirilebilmesidir. Çünkü bizler burada türkçe olmadan ortak duygularımızı paylaşamıyoruz.

Öğretmenlerle öğretmen adayları kahvaltıda buluştu Bir türkü, bir şarkı, bir marş dinlerken heyecanımızı ancak Türkçe bilgimizle hissedebiliyoruz. Davetiniz için herkese teşekkür ederim” dedi. ADD Essen başkanı Hülya Bal Coşkun; “Sizler öğretmen ve öğretmen adayları olarak çocuklarımıza rol modelsiniz. Sizinle beraber çocuklara ve gençlere türkçeye en iyi şekilde öğretmek ve onlara iyi bir örnek olmak en büyük hedefiniz olmalı diye düşünüyorum. Atatürk’ü okuyarak anıyoruz başlığı altında ortaklaşa bir program düzenleyeceğiz. Atatürk’’ü doğru okumak ve doğru anlamak nedir? Neden Atatürk’ü seviyoruz? Katılarak Atatürk ile ilgili okuduğumuz, bir kitabı, bir alıntıyı, paragrafı, cümleyi ve veciz sözü açıklayabilirsiniz.

10 Kasım günü saat: 18:00 de AWO- Altenessen’de olacağız, bekleriz.” dedi.

AHMET TURGUT 15 KASIMDA ATATÜRK’Ü ANLATACAK

Öğretmenlerle öğretmen adayları kahvaltıda buluştu Türk Üniversiteliler Dernek Başkanı Eyüp Tuzkaya; “Öğretmenlerin toplumumuzda olduğu gibi bizler içinde çok büyük bir değere sahipler. Toplumsal sorunlara öğretmen adayı arkadaşlarımız büyük bir duyarlılık gösteriyorlar. Atatürk’ün vefatının yıldönümü olması sebebiyle 15 Kasım günü Du-Essen Üniversitesi Kampüsünde Zülfü Livaneli’nin Veda filmini izleyecek ve hemen ardından Dr. Ahmet Turgut bizlere Atatürk’ü anlatacak. Hepiniz davetlisiniz.” dedi.

Uzun yıllardır Essen ve çevresinde öğretmenlik yapan Hamdi Yaylamış’ın doğum gününe denk gelen kahvaltı amacına uygun olarak tecrübeli öğretmenler ile ileride bu mesleği icra etmek isteyen üniversiteli öğrencilerin sohbetiyle sona erdi.

Muhabirce-Ünsal Gür/ ESSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu