Haberler

Kültürel farklılıkların sağlık sektöründeki önemi

Kültürel farklılıkların sağlık sektöründeki önemi- Foto: Mitempathie e.V Flyer Essen merkezli Mitempathie derneği 03 Aralık’ta KD 11 / 13- Zentrum für Kooperation und Inklusion- Karl-Denkhaus-Str. 13​ adresinde, kültürel unsurları dikkate alan koruyucu sağlık hizmetleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenliyor.

Son verilere göre Almanya`da 19 milyon dolayında göçmen kökenli insan yaşıyor. Bunlar farklı kültür kesimlerinden geliyor, dolayısıyla homojen bir yapı oluşturmuyor. Bir çok araştırma, göçmelerin Almanlara göre koruyucu sağlık hizmetlerinden daha az yararlandıklarını ortaya koyuyor. Bunda dil ve kültür kaynaklı sorunların rol oynadığını düşünülüyor. Toplantıda bu sorunlar üzerine konuşulacak.

KÜLTÜREL FARKLARIN SAĞLIK HİZMETLERİNDEKİ ÖNEMİ

Yaklaşık iki yıl önce Essen’de kurulan Mitempathie Derneği,  farklı kültürlerden, barışçıl birlikte yaşam ile fırsat eşitliği için girişimlerde bulunan insanlardan oluşuyor. Derneğin hiçbir siyasi ve dini kuruluşla bağlantısı olmadığını belirten dernek yetkilileri, “Kısa süre içinde farklı kültür kesimlerinden çok sayıda gönüllü çalışan kazandık, bunun için de çok sevinçli ve gururluyuz. Sürekli ve verimli çalışmalar yapmak, bizleri gerçekten mutlu ediyor” diyor.

Bu çalışmaların bir parçası olarak, herkesi 3 Aralık 2018 günü “Empati ile aktif dinleme, kültür hassasiyetli bilgilendirmenin yararları ile sosyal ve sağlık hizmetlerinde alınması gereken önleyici tedbirler” konulu toplantıya davet eden Mitempathie e.V, “Toplantıya bu konuda bilgi almak isteyen herkes davetlidir” diyor.

Mitempathie’nin organize ettiği bilgilendirme toplantısına T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Essen Belediye Başkan Yardımcısı Franz-Josef Britz, Türkiye Arastırmalar Merkezi Bilimsel Direktörü Prof.Dr. Hacı-Halil Uslucan ve konuyla ilgili uzmanlar katılacak.

Tarih: 03 Aralık 2018 Pazartesi günü saat: 14:30 – 17:30​

Adres: KD 11 / 13- Zentrum für Kooperation und Inklusion- Karl-Denkhaus-Str. 13​

45329 Essen-Altenessen (metro istasyonu Altenessen-Mitte)

Muhabirce/ESSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu