Muharrem YILMAZ

Spor ve Sağlık

Gün geçmiyor ki yeni bir diyet programı/yeni bir reçete açıklanmasın. Bunu yerseniz 1 haftada bu kadar zayıflarsınız şunu içerseniz bu kadar kilo verirsiniz vs…

Bunların hepsinin yanlış olduğunu söyleyemem fakat zahmetsiz hiç birşey olmuyor. Ne kadar hızlı kilo verirseniz, verdiğiniz kiloları o kadar da hızla geri alırsınız. Çaba sarf etmeden ulaşılan hiç bir şey kalıcı olmuyor. O yüzden sporun sağlığımız için önemini bir kez daha vurgulamak istedim.

Çağımızın en büyük hastalığı obezite ve hareketsiz yaşam.

Bunu önlemek imkansız değil fakat çok çaba göstermeliyiz. Hepimizin hayattaki en değerli varlığımız sağlığımız. Toplum olarak çok sık kullandığımız “sağlık olsun” deyimi en sık kullandığımız ama uygulamadığız bir deyim sanırım.

Erkeklerin evlenince, kadınların da çocuğu olunca spor hayatı bitiyor sanırım. Kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik, buna bir son verip spora başlamak, sağlığınızı korumak.

Her zaman başlangıç çok zor olsa,da herkes başarabilir. Her yaşa ugun bir spor bilinçli malzeme seçimi ve  bir gruba dahil olarak spora başlanabilir. Ben koşucu olduğum için size de atletizmi kesinlike önerebilirim.

Neden atletizm?

En önemlisi yaşı yok her yaş grubuna hitap ediyor atletizm. Zamanınızı istediğiniz gibi ayarlaya bilirsiniz, sezonu yok, takımı yok, her yerde yapapılabilecek, bana göre dünyanın en güzel sporu diyebilirim.

Dünyayı farklı bir gözle görmeye başlıyorsunuz, vücudunuzdan toksinleri atınca sakin bir insan oluyorfsunuz, stresiz bir gün başlıyor.

Tatile gitseniz bile gördüğünüz yerleri burası tam koşulacak yer, şurası ne güzel parkur diye düşünüyorsunuz hemen. Kıyafetleriniz değişiyor spor ve rahat giyimi tercih ediyorsunuz, ayakkabılarınız daha sağlıklı oluyor.

Değişik ülkeler görüyorsunuz koşmaya gitme vesilesiyle. Arkadaş çevreniz değişiyor sosyal çevreniz oluşuyor. En önemlisi yemek yeme alışkanlığınız değişiyor; yarın tempo var bunu yemek iyi olmaz, şunu içersem çok şeker var sağlıksız, pazar günü uzun koşu var erken yatmam lazım gibi kurallarınız oluyor.

Hiç tanımadığınız dilini dâhi bilmediğiniz bir koşucu ile çok güzel dostluklar kurabiliyorsunuz. En önemlisi kilo sorunumuz çok büyük bir ölçüde çözünmüş oluyor.

Siz de kendinize bir iyilik yaparak SPOR yapmaya başlayabilirsiniz, Cumhuriyet Bayramınızı kutlar sağlık ve spor dolu mutlu günler dilerim. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum. 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu