Haberler

Essen Başkonsolosundan Göçmen Dernekler Birliğine ziyaret

Essen Başkonsolosundan Göçmen Dernekler Birliğine ziyaret T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci Essen Göçmen Dernekler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri (Essener Verbund) ve Zentrum für Kooperation und Inklusion’da faaliyet gösteren Türk kökenli dernek yöneticileriyle Altenessende bir araya geldi.

Buluşmada ilk konuşmayı Essen Başkonsolosu Şener Cebeci yaptı. Cebeci şunları söyledi: “Göreve başladığım ocak ayından itibaren çok çeşitli dernek temsilcilerini ziyaret ettim. Yeni dönemde derneklerimizin alt yapı imkanları nelerdir? Nerelerde faaliyet gösteriyorlar? İmkan ve kabiliyetleri nelerdir? Onları yerinde görmek ve iadeyi ziyarette bulunmak istedim. Bu maksatla bugün de buradayım. Yeni mekanınız hayırlı olsun.” dedi.

Essen Başkonsolosundan Göçmen Dernekler Birliğine ziyaret Zentrum für Kooperation und Inklusion adına toplantıya katılan İşletme Müdürü Axel Jürgens ”Burada bulunduğunuza sevindim. Burası (binamız) merkezi bir yerde olup belediyeye ait değildir. Yıkılıp park yeri yapılması düşünülen bir yeri derneklerimizin hizmetine sunmak istedik. Derneklerin yeni proje ve fikirlerle buluşmaları şehire de değer katıyor. Burasının bu bölgede yaşayan insanlara buluşma noktası olduğu için mutluyuz. Burası sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan ve toplum yararını gözeten bir şirket tarafından yönetilmektedir. Çok farklı alanlarda belediye ile çalışmaktayız. Şirket statüsünde olduğumuz için daha çabuk kararlar alabiliyor ve uygulayabiliyoruz. Bizler sizlerle birlikte bir zincirin halkaları gibiyiz” dedi.

Essen Göçmen Dernekleri Birliği Başkanı Muhammet Balaban ise geçmişte yaptıkları faaliyetler ve gelecekte yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdikten sonra sözlerine şöyle devam etti: “ 2000 yılında kurulan derneğimizde 5 kıtadan 80’ in üzerinde dernek faaliyet göstermektedir. Hangi ülkeden gelirse gelsin onlarla aynı kaderi paylaşıyoruz. Dernekler arasında birlik ve beraberliği sağlıyor bilgi, birikim ve tecrübelerimizi diğer göçmen dernekleriyle paylaşıyor ve bir nevi abilik ruhuyla onlara yardımcı oluyoruz.”

Son bölümde söz alan Oktay Sürücü ise diğer derneklerle birlikte yapmış oldukları ortak projeler hakkında bilgiler paylaştı. Yiyecek ve içecek ikramından sonra program sona erdi.

Muhabirce/Ünsal Gür/ESSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu