Haberler

“Alman Noel Baba” Demre’ye gömülmek istiyor

Alman Noel Baba - Wolfgang Kimming Liebe Almanya`da 34 yıldır Noel Baba misyonunu yürüten ve 20 yıldır aralıksız Antalya`nın Demre ilçesine gelen Wolfgang Kimming Liebe`nin (63), Aziz Nikolaos`un mezarının bulunduğu ilçeye defnedilme talebi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildi.

Almanya`da 34 yıldır Noel Baba misyonunu sürdüren Wolfgang Kimming Liebe, öldüğünde, Noel Baba`nın memleketi ve mezarının bulunduğu Demre`ye defnedilmek için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı`na dilekçeyle başvurdu. Dilekçesinde, 20 yıldır Demre`ye geldiğini, ilçeyi tüm dünyada tanıttığını, 2014 yılında Demre Belediye Meclisi`nin oy birliğiyle kendisine `Fahri Hemşerilik Beratı`nı verdiğini belirten Liebe, en büyük arzusunun öldükten sonra Noel Baba`nın şehrine gömülmek olduğunu belirtti.

BÜYÜKŞEHİR ONAYLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Alptekin Cilavdaroğlu imzasıyla verdiği yanıtta, Wolfgang Kimming Liebe`nin talebinin kabul edildiğini bildirdi. Liebe`ye verilen yanıtta şöyle denildi:

Demre sevdalısı Wolfgang Kimming Liebe (63)

“Cenazenin sağlık yönünden naklinde bir sakınca bulunmadığını gösteren yetkili makamlarca verilmiş belgeyle Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi`nin 14.04.2017 tarihli ve 352 sayılı kararı ile çıkarılan Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları hakkındaki yönetmenliğe göre, Wolfgang Kimming Liebe`nin ölümünün vuku bulması halinde, Demre ilçesindeki Karabucak Yabancılar Mezarlığı`nda defninde sakınca yoktur.”

`EN BÜYÜK ARZUMDU`

Başvurusuna olumlu yanıt alan Wolfgang Kimming Liebe, büyük sevinç yaşadı. Türk yetkililere teşekkür eden Liebe, “Türkiye`yi ve Türkleri çok seviyorum. Türkiye ve Demre benim ikinci vatanım oldu. Noel Baba`nın yaşadığı topraklarda, onunla aynı yerde gömülmek en büyük arzumdu. Bu yerine geldi. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Demre`nin tanıtımı için çalışacağım. Öldükten sonra da dostlarım beni Demre`de ziyarete gelecek” dedi.

Muhabirce/DHA- DEMRE

 

 

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu