Haberler

TGRR`den Başkonsolos Cebeci`ye plaket

Soldan Vijdan Taşçı, Fatma T. Cebeci, Mustafa Okur, Şener Cebeci, Mehmet Öztürk, Engin Karataş, Soner Akkoyunlu Almanya`nın Essen şehrinde 25 yıldır faaliyet gösteren Rhein-Ruhr Türk Toplumu (TGRR) göreve geldiğinden beri göçmen gençlerin eğitimine ve toplumlar arası uyum çalışmalarına destek veren Essen Başkonsolosu Şener Cebeci`ye bir plaket takdim etti.

Rhein-Ruhr Türk Toplumu’ndan Başkonsolos Şener Cebeci`ye plaket TGRR Mülheim`da Park Trüffel Restaurant`da Rhein-Ruhr Türk Toplumu (TGRR) Mülheim An der Ruhr`da bulunan Türk restoranı Park Trüffel`de bir program düzenledi. T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci`nin T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu`nda Başkonsolos Yardımcısı olan Eşi Fatma Taşan Cebeci ile katıldığı programda, TGRR Başkanı Mustafa Okur, 2.  başkan Mehmet Öztürk, yönetim kurulu üyeleri Soner Akkoyunlu, Engin Karataş ve Vijdan Taşçı da hazır bulundu.

Rhein-Ruhr Türk Toplumu (TGRR)`nun faaliyetlerini içeren kısa bir sunum yapan  başkan Mustafa Okur, göreve geldiğinden beri başta göçmen gençlerin okul ve meslek eğitimlerine destek veren ve bölgesindeki sivil toplum kuruluşları ile iyi ilişkiler kuran Essen Başkonsolosu Şener Cebeci`ye teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

“Öncelikle böyle anlamlı bir hediyeye beni layık gören Rhein-Ruhr Türk Toplumu`na teşekkür ediyorum“ diyen Essen Başkonsolosu Şener Cebeci şöyle konuştu:

Rhein-Ruhr Türk Toplumu Başkonsolos Şener Cebeci`ye plaket takdim etti Toplumumuzu yakından ilgilendiren bir takım sorunlarla mücadeleyi ve gençlerin eğitimlerine yönelik çalışmalarımızı, bu alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütmeye gayret ediyoruz. Rhein-Ruhr Türk Toplumu da katkıları olan bir sivil toplum kuruluşu. Başkonsolosluk olarak gençlerin eğitimine çok önem vermekteyiz. Toplumumuzun yirmi otuz yıl öncesine nazaran çok daha iyi durumdayız, ama hala almamız gereken mesafeler var. Başkonsolosluk olarak bağlantılı ataşeliklerimizle üniversite ve meslek eğitimi alanlarında katkı sağlamaya çalışıyoruz. Rhein-Ruhr Türk Toplumu`nun bu ödülünün de, yaptığımız ve bundan sonrada yapacağımız çalışmalar için bir moral olacağını düşünüyorum.”

Muhabirce/ Mülheim a.d. Ruhr

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu