Haberler

Koruyucu aileliği önemsemeliyiz

Ataşe Raci Mazı Duisburg Merkez Camisi`nde koruyucu aile bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda özellikle, Türk ailelerin `Koruyucu aile` projesine ilgi göstermemesine dikkat çekildi.

Programın başında konuşan Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Politikalar Ataşesi Raci Mazı, `Koruyucu aileliği önemsememiz gerekir` dedi.

AMAÇ KORUYUCU AİLE SAYISINI ARTIRMAK

DİTİB`E bağlı Merkez Camisi`nin konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında, uzun yıllar koruyucu ailelik yapmış bir ailenin belgesel filmi gösterildi.

KRV-Eyaletinde Türkiye kökenli koruyucu aile sayısı % 1,7 Ardından Aile ve Sosyal Politikalar Ataşesi Raci Mazı koruyucu aile olmanın çok özel bir çalışma olmasına dikkat çekerek “Bilgilendirme toplantısını yapma amacımız Türkiye kökenli koruyucu aile sayısını artırmak. Dortmund Teknik Üniversitesi`nin yapmış olduğu bir ankete göre KRV-Eyaletinde Türkiye kökenli koruyucu aile sayısı % 1,7’dir. Koruyucu ailelerde bulunan Türkiye kökenli çocukların oranı ile kıyaslandığında bu rakamın çok düşük olduğu ortaya çıkmakta. Bu da ister istemez kültür ve dini kimliğin kaybolmasını beraberinde getirmektedir. Neukirchen’deki koruyucu aile bilgilendirme toplantımıza katılan bir vatandaşımızın soru cevap bölümünde dile getirdiği gibi,‘Koruyucu aile sertifikası her Müslümana lazım. Kullanmasak bile cepte hazır olmalı” açıklamasında bulundu.

15 AİLE KORUYUCU AİLE OLMAYA KARAR VERDİ

Koruyucu aileler tecrübelerini paylaştılar Sosyal pedagog Meryem Bayrak da koruyucu aile olabilmek için gerekli şartlar ve çeşitli bakım modelleriyle ilgili bir sunum yaptı. Toplantıya katılan koruyucu ailelerden biri, “Keşke bu tür toplantılar daha önce yapılmış olsaydı bizim için de kolaylık olurdu” şeklinde konuşurken bir diğer koruyucu aile, “Bütün koruyucu aile modellerini uyguladık. Eşimle hadi gençlik dairesine gidelim dedik! Amacımızı şeytanın ayağını kırabilmekti. Nefsimizi yenmek gerekir’ dedi.

Koruyucu aile bilgilendirme toplantısında söz alan bir baba ise düşüncelerini şöyle paylaştı: “Koruyucu aile olabilmek için babaların da yardımına ihtiyaç var. Tek başına olmuyor. Hanımlar zaten bizden daha istekli bu konularda. Ben 50 yaşındayken iki yaşında bir çocuk daha aldık. Çevremdeki insanlar ‘gerek var mıydı?’ diye sordular. Şimdiye kadar ‘keşke yapmasaydık’ deme gibi bir durum yaşamadık. İşin içine girin, ilk adımı atın, siz de yaptığınız işin değerini göreceksiniz. Koruyucu ailelik yapmaya değer.’

Programın son bölümünde ise toplantıya katılanlar arasında bulunan 15 aile `koruyucu aile` olma kararı verdi. Bir sonraki bilgilendirme toplantısının  15 Nisan tarihinde Bünde şehrinde gerçekleştirileceği açıklandı.

Daha ayrıntılı bilgi için tıklayın lütfen koruyucu aile sayfasına tıklayınız: http://www.koruyucuaile.de/

Muhabirce/ DUİSBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu