Haberler

Ataşe Şahin, vatandaşları bilgilendirdi

Ataşe Şahin, vatandaşları bilgilendirdi T.C. Essen Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Osmanbey Şahin, Essen’de DİTİB Yeni Cami Derneği`nde Türkiye Sosyal Güvenlik Mevzuatı konulu bir sunum yaptı.

Essen Altenessen Yeni Cami Derneği`nin gençlik lokalinde düzenlenen bilgilendirme toplatısında vatandaşlarla bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Osmanbey Şahin, Türkiye Sosyal Güvenlik Mevzuatı konulu sunumunda, özellikle 3201 Sayılı Yasa çerçevesinde yurt dışı borçlanma işlemleri, dul ve yetim aylıkları ile Türkiye’de çalışma hayatına ilişkin beklentiler hakkında geniş bilgi verdi. 

Ataşe Şahin ayrıca yurtdışı emeklilik adıyla bilinen 3201 Sayılı yasa çerçevesinde, emekli olan vatandaşlarımızın aylık gelirlerinin Almanya’da ilgili kurumlara bildirilmesi ile ilgili de ayrıntılı bilgiler verdi.

T.C. Essen Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Osmanbey Şahin

FİNANSAL PAYLAŞIM LİSTESİ HENÜZ DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA

Mavi kart sahiplerinin emeklilik imkanları ve benzer konularda vatandaşları bilgilendiren Şahin, medyada sıklıkla yer alan Finansal Hesap Bilgilerinin Otomatik Değişimi konusu ile ilgili bazı art niyetli kimselerin vatandaşları kışkırtmak ve çıkar sağlamak amacıyla konuyu çarpıttıklarını ifade ederek şu bilgileri verdi:

“Maliye Bakanlığımızın da resmi açıklamalarında yer aldığı gibi, 21.04.2017 tarihinde imzalanan Finansal Hesap Bilgilerinin Otomatik Değişimine ilişkin Çok Taraflı Yetkili Makam Anlaşması çerçevesinde anlaşmaya imza atan 96 taraf ülkenin her biri ile bilgi değişimi yapılması, vatandaşlarımızın finansal varlıkları ile ilgili bilgilerin paylaşılması bu aşamada söz konusu değildir. Türkiye’nin finansal varlıklarla (banka hesapları, faiz ve borsa gelirleri) ilgili sadece ve sadece vergisel amaçla kullanılmak üzere bilgi göndereceği ülkeler listesi henüz değerlendirme aşamasındadır.

EMLAK VE DİĞER MAL VARLIKLARI BİLDİRİLMEYECEK

T.C. Essen Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Osmanbey Şahin Anlaşmaya varılan ülkelere, hakkında ilgili kurumca sorgulama yapılacak vatandaşlarımızın Türkiye’deki hesabının yıl sonu bakiyesi ve yıl içinde faiz ve temettü gibi elde ettiği gelir bilgileri paylaşılacaktır. Ancak yıl içindeki hesap hareketleri kesinlikle paylaşılmayacaktır. Ayrıca bu bilgiler ülkelerin Maliye kurumları ile paylaşılıp, diğer kurumlarla bir paylaşım  söz konusu değildir. Çokça sorulduğu için yinelemek gerekir ki, vatandaşlarımızın Türkiye’de sahip oldukları ev, arsa, yazlık, taksi, minibüs gibi finansal olmayan varlık bilgilerinin değişimi asla söz konusu olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeler Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden ve Ataşeliğimizce duyurulacaktır.”

İki saat süren toplantının sonunda Ataşe Şahin, vatandaşların çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Muhabirce/Ünsal Gür- ESSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu