Haberler

Suriye`den dönen PKK`lılar Almanları endişelendiriyor

Suriye`den dönen PKK`lılar Almanları endişelendiriyor Alman basınında yer alan haberlere göre, Türk ordusunun Afrin`e girmesinin ardından Suriye`den Almanya`ya geri dönen PKK`lı teröristler Alman yetkilileri endişelendiriyor.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin yüksek tirajlı gazetelerinden Express`te, Axel Spilcker imzasıyla yer alan habere göre, terör örgütü PKK, saflarında savaşmak için 300 kişi topladı ve Türk ordusunun Afrin`e girmesinin ardından savaş deneyimi olan 125 terör örgütü mensubu Almanya`ya geri döndü.

Türk ordusunun envanterinde Alman yapımı “G3 piyade tüfeği” ile “Leopard 2 tanklarının” bulunduğu belirtilen haberde, yetkililerin, örgüt üyelerinin bunu gerekçe göstererek saldırı yapmasından endişe duyduğu kaydedildi.

Haberde, PKK yandaşlarının son dönemlerde Almanya`da bulunan Türklere ait mekanlara ve dini cemaatlere yaptığı saldırılarda artış kaydedildiğine işaret edilerek, “20 Ocak`ta başlayan askeri operasyondan bu yana ülkedeki 60 Türk tesisine saldırı yapıldı.” ifadesi kullanıldı.

KRV İçişleri Bakanlığının açıklamasına da yer verilen haberde, sadece Köln ve Leverkusen`de 6 camiye saldırı düzenlendiği belirtildi.

Haberde, ayrıca Düsseldorf Havalimanı gibi bazı yerlerde izinsiz gösteriler yapıldığı ve bu gösterilerde olaylar çıktığı hatırlatıldı.

Muhabirce/AA-MZ/KÖLN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu