Haberler

Depresyon ve etkileri konulu seminer düzenlendi

DİTİB Duisburg Wanheimerort’ta sağlık ve piskoloji semineri

DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Kadınlar Birliği kadınlara yönelik sağlık, eğitim başlıklarıyla çeşitli bilgilendirme seminerleri, bilgisayar kursları düzenliyor.

DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Türk Eğitim Merkezi lokalinde düzenlenen “Depresyon ve Etkileri” başlıklı seminerde piskolog hekim Nilüfer Ak’ın depresyon ve etkileri konusunda yaptığı sunum büyük ilgi gördü.

Nilüfer Ak “Depresyon günümüzde giderek artan ve etkileri yoğunlaşan bir hastalıktır. Stres, iş yoğunluğu, değişen aile ilişkileri depresyonu tetikleyebilir. O bakımdan piskolojik olarak da sağılıklı yaşamanın koşullarını konuşmamız ve anlatmamız lazım” dedi.

Çeşitli derneklerden kadınların da ilgi gösterdiği seminerle ilgili DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Kadınlar Kolu yönetim kurulu başkanı Derya Öte “Seminerlerimiz, gezilerimiz, kurslarımız Türk toplumunun her alanda eğitim programlarıyla bilinçlenmesi ve içinde bulundukları topluma öncü rolü üstlenmelerine dönüktür. Derneğimizin eğitim programları bu doğrultuda devam edecektir. Amacımız ve hedefimiz Türk toplumunu eğitim sayesinde en ileri noktaya taşımaktır. Sağlık ve piskolojik destek programları buna dahildir‘ dedi.  

Muhabirce/ DUİSBURG 

 

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu