Haberler

DİTİB Wanheimerort’tan kadınlara gezi turları

DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Kadınlar Birliği’nin  Köln  gezisi DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Kadınlar Birliği’nin kadınlara yönelik farklı tarihlerde düzenlediği Amsterdam ve Köln  gezi programları yoğun katılımla ile gerçekleşti.

Amsterdam ve Köln’ün tarihi ve turistik mekanlarının gezildiği turda kadınlar koluna bağlı üniversiteli genç kadınlar  hazırladıkları sunumlarla Amsterdam tarihini, kent dokusunu ve Hollanda – Türkiye ilişkisini anlattılar. Köln‘ün tarihi ve turistik mekanlarının gezildiği turda da Köln’ün tarihi, kent dokusu ve göç tarihindeki konumu irdelendi, Köln Dom Katedrali ve DİTİB Köln Merkez Cami küllyesi ziyaret edildi.

DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Kadınlar Birliği’nin Amsterdam gezisi DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Kadınlar Kolu yönetim kurulu başkanı Derya Öte, çeşitli derneklerden kadınların da yoğun ilgi gösterdiği gezi ile ilgili olarak, “Gezilerimiz Türk toplumunun her alanda eğitim programlarıyla bilinçlenmesi ve içinde bulundukları topluma öncü rolü üstlenmelerine dönüktür.  Derneğimizin gezi programları bu doğrultuda devam edecektir. Amacımız ve hedefimiz Türk toplumunu eğitim sayesinde en ileri noktaya taşımaktır. Özellikle gezi programları buna dahildir. Türk kadını elinden geldiğince dünyanın her yanını görmeli ve tanımalıdır. Biz gittiğimiz her yerle tarihi, milli ve kültürel ilişkimizi irdeliyoruz. Bu da bizim azınlık konumundaki kimlik edinim sürecimizi olumlu manada şekillendiriyor” dedi.

Muhabirce/ DUİSBURG

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu