Haberler

Duisburglu yatırımcılar desteklenmeli

(Soldan) Selçuk Kılıç, İsmail Ünal, Mahmut Özdemir, Zihni Güneş ve Mehmet Yüksel Duisburg ve Çevresi Türk İşadamları Derneği (TIAD) ile bir araya gelen Sosyal Demokrat Parti(SPD) Federal Parlamento Milletvekili Mahmut Özdemir`e Duisburg`ta yapılacak yatırımlar ve projelerin yanı sıra işadamlarının sorunları aktarıldı.

Duisburg`un son dönemlerde yatırımlar için çekici olmasına dikkat çekildi ve yatırım yapmak isteyenlerin desteklenmesi istendi.

Federal Milletvekili Mahmut Özdemir`le yapılan görüşmeyle ilgili açıklamada bulunan TIAD yönetim kurulu üyesi ve İstanbul Logistics GmbH Genel Müdürü İsmail Ünal milletvekiline yaşanan sorunları, yerel düzeyde seçme ve seçilme hakkı verilmesi üzerine yaptıkları çalışmaları aktarma fırsatı bulduklarını belirtti.

YATIRIMCI DESTEKLENMELİ

Özellikle Türk yatırımcıların yaşadığı sıkıntıları paylaştığını belirten İsmail Ünal “Duisburg`un Marxloh ve Hochfeld gibi semtleri yatırım yapmanın yanı sıra, Duisburg`un turizmi için de önemli. Şehir TIAD üyesi işadamı İsmail Ünal merkezinin görmediği ilgiyi Pollmann görüyor. Hollanda`dan, Almanya`nın diğer şehirlerinden alışverişe gelenler var. Türklerin ağırlıklı olarak yaşadığı bu bölgelere bankalar yatırım yapmak isteyen, ev almak isteyenlere maalesef kredi vermek istemiyor! Bankaların kredi vermemesini anlayamıyorum. Sayın milletvekiline `Bu bölgeye kredi vermiyorum!` demenin onur kırıcı olduğunu söyledik. Mahmut Özdemir, böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini, müsaade edilmemesi gerektiğini anlattı. Bu sorunu Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link’e aktaracağını dile getirdi. Şimdiki nesil Almanya`ya yatırım yapmaya yönelmişken destek görmeli ” dedi.

SİYASETTE ÖNCELİĞİMİZ BURASI OLMALI

Duisburg ve Çevresi Türk İşadamları  Derneği olarak yerel düzeyde seçme ve seçilme hakkı için çalışmalar yaptıklarını dile getiren İsmail Ünal şunları söyledi: “Vergisini ödemiş, yarım asırdır burada yaşayan bir insanın belediye başkanını seçmesine neden izin verilmez? Entegrasyon politikayla başlar. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Bizler politik yaşamın içine alınmazsak entegre olamayız. Mahmut Özdemir`den de sesimizin duyurulmasında yardımcı olmasını rica ettik.Ben Türkiyedeki siyasetçileri konuşacağıma ‘yaşadığım şehre neden yeterli hizmet gelmiyor’u konuşmam lazım. 40 ve 42 nolu otoyolları aynı anda kimin tamire aldığını konuşmam lazım. Önceliğimiz burası olmalı. Alman vatandaşı olmadan da yerel düzeyde seçme ve seçilme hakkı verilmeli.”

Muhabirce/İbrahim Ergül/DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu