Haberler

Türk sporunu ekrana taşıyoruz

Türk sporunu ekrana taşıyoruz “Avrupalı Türklerin kanalı Kanal Avrupa” sloganıyla Almanya`dan yayın yapan Kanal Avrupa Televizyonu `Spor Avrupa` programıyla özellikle Avrupa`da bulunan Türk kulüplerini ve Türk sporcularını gündeme taşıyor.

Kanal Avrupa Televizyonu`nda deneyimli gazeteci Zeki Şahin`in hazırlayıp sunduğu `Spor Avrupa` programı, pazartesi akşamları canlı olarak yayınlanıyor. Beş ay önce izleyicisiyle buluşan spor programı Spor Avrupa`nın sponsorluğunu, Ardahan Posof Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve iş adamı Ercan Özcan`ın sahibi olduğu KFZ Gutacten Service üstlendi.

Spor Avrupa sunucusu Zeki Şahin Spor Avrupa’yı sunan Zeki Şahin, birlikte ekrana çıktığı program ekibini „Avrupa`yı yakından tanıyan futbolun içerisinden gelen arkadaşımız Güven Tükenmez, Duisburg Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Yusuf Genç, programın sponsoru ve aynı zamanda futbolun içinden gelen Ercan Özcan gibi kaliteli bir ekibimiz var. Zaman zaman bu ekibe Avrupa futbolunu yakından takip eden Hıdır Akbaş, Suat Usta da katılıp değerlendirmeleriyle programa zenginlik katıyorlar“ dedi.

Şahin “Avrupa`da Türk sporunu,Türkiye`deki Süper Lig’i değerlendiren ve gündeme taşıyan bir ekip yoktu. Beş aydır, Türk futbolunda gelişen önemli olayları ekranlara taşıdığımızı düşünüyoruz. Ayrıca Almanya`da amatör liglerde mücadele eden takımlarımızı da, programa konuk olarak alıyoruz. Bu program, bir ihtiyaçtı. Kanal Avrupa bize bu imkanı tanıdı, güzel bir program yaptığımıza inanıyorum” sözleriyle de programın bir ihtiyacı karşıladığını ifade etti.

SPOR AVRUPA BİR İHTİYAÇTI

Spor Avrupa yorumcularından Ercan Özcan KFZ Gutacten Service`in verdiği destekle hayata geçirilen `Spor Avrupa` programının yorumcularından Ercan Özcan ise programla ilgili olarak, “Avrupa`da yaşayan gençlerimizin başarılarının tanıtımına ihtiyaç vardı. Genç futbolcu yeteneklerimizi Güven Tükenmez kardeşimiz, yakından takip ediyor ve milli takım yetkililerine buradan öneriyor. Spor Avrupa bir ihtiyaçtı, bunun için de futbolun içinden gelen birisi olarak, bu programa maddi manevi destek vermek istedim. Başarılı bir program yaptığımızı inanıyorum. Avrupa`da ve Türkiye`de ilgi gördüğü yönünde tepkiler alıyoruz ” diye konuştu.

İbrahim Ergül/ DUISBURG

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu