Haberler

SPD’den saldırılarla ilgili kınama

SPD’den saldırılarla ilgili kınama- İbrahim Yetim SPD - KRV Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Parlamentosu SPD Meclis Grubu, Müslümanlar Merkez Konseyi Genel Merkezi’ne gelen tehdit mektubu ve KRV’deki Türk kurumlarına düzenlenen saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) bir tehdit mektubu nedeniyle Köln’deki genel merkez ofisini geçici olarak kapattı. Adli tıp tarafından incelenen mektupta bulunan beyaz tozun tehlikeli olmadığı açıklandı.   

Aiman Mazyek (ZMD) Müslümanlar Merkez Konseyi Bsk. KRV Eyalet Milletvekili İbrahim Yetim imzasıyla yapılan “Eyalet hükümeti, Müslümanlar Merkez Konseyi Genel Merkezi’ni koruma altına almalı” açıklamada; “Müslümanlar Merkez Konseyi’ne yönelik tehditleri şiddetle kınıyoruz! Tehdit mektupları ve sindirme girişimlerine demokratik bir tartışma ortamında yer yoktur. ZMD (Müslümanlar Merkez Konseyi) politikanın taraf kabul ettiği önemli bir unsurdur. Bu nedenle eyalet hükümetini, saldırının aydınlatılmasına dek ZMD Genel Merkezi’ni koruma altına almaya çağırıyoruz. Konsey çalışanları korkmadan işyerlerine gidip gelebilmeli,  işlerini yapabilmeli!” dendi.

Yetim, son günlerde, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki Türk kurum ve işyerlerine düzenlenen saldırılarla ilgili olarak da “Eyaletimizde şiddet içeren çatışmalar yaşanmasını kınıyoruz. Afrin`deki gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Yine de eyaletimizde bununla ilgili olarak yapılan şiddet çağrıları ve şiddeti kesin bir dille kınıyoruz. Bu eylemler hiçbir şekilde gerekçelendirilemez. Dolayısıyla Kuzey Ren Vestfalya’da yaşayan bütün toplumu, gösteri ve protestolarını barışçı ve yasalara uygun biçimde yapmaya davet ediyorum. Yabancı ülkelerdeki çatışmaların eyaletimize yansıtılmasına ve toplumun çeşitli kesimleri arasında düşmanlıkları körüklemeye izin vermeyeceğiz“ şeklinde bir açıklama yaptı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu