Haberler

Selçuklu Grubu`nun 3. restoranı dualarla açıldı

Selçuklu Grubu`nun 3. restoranı dualarla açıldı Selçuklu restoran dualarla açıldı Almanya`da 1999 yılında önce et sektörüne, daha sonra gastronomiye de giren Selçuklu şirketi, Dortmund ve Solingen`in ardından üçüncü restoranını Gladbeck`te hizmete açtı.

Willy-Brandt-Platz 3, 45964 adresinde şehrin merkezinde hizmete giren Selçuklu Restoranın açılışı kapı önünde edilen dualarla yapılırken, seçkin misafirlerin katılımı ve ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Baydaroğlu`nun sevilen türküleriyle görkemli bir açılışa dönüştü.

Selçuklu Restoran - Willy-Brandt-Platz 3, 45964 Gladbeck adresinde Restoranın açılış kurdelesini, Gladbeck Türkiyem Cami Derneği Başkanı Nadir Kahraman, işletme sahibi Salih Kağan, Ali Sarohan ve Ahmet Baydaroğlu birlikte kesti. Selçuklu restoranın açılışına Duisburg UETD şube başkanı ve iş adamı Bayram Köylü, yönetim kurulu üyesi ve Şifa Kuruyemiş`in Sahibi Münir Yüksel, Turizm Şirketi Kam 2000`in sahibi Hikmet Yazıcı, Psikolojik Aile Danışmanı Emrullah Köksal, Milli Görüş IGMG Eski Genel Sekteri ve iş Adamı Oğuz Üçüncü, Duisburg Camlı Mescit Din Görevlisi Mustafa Adanur, Ozan Yusuf Polatoğlu, iş camiasından çok sayıda tanınmış simanın yanı sıra aralarında Almanların da olduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesin ardından misafirlere Selçuklu mutfağının leziz yemekleri ikram edilirken, bir yandan da müzisyen Nejdet Koç eşliğinde Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Baydaroğlu, sevilen Adanolu türkülerini salonda bulunan misafirler için seslendirdi.

HELAL ET İHTİYACINDAN BU SEKTÖRE GİRDİK

Selçuklu Restoran - Gladbeck açılışına ilgi yoğundu Selçuklu Restoran- GladbeckSelçuklu Restoranın İşletme Sahibi Salih Kağan Gladbeck şubesinin açılışında habercilere, “1999 yılında, ihtiyaç nedeniyle önce et sektörüne girdik, sonrada gastronomiyi de ekleyerek bugünlere kadar geldik“ dedi. Salih Kağan, et ve gastronomi sektöründe, helal et konusunu şöyle anlattı: “Kesimhanede kendi elamanlarımızla hayvanları kestirip, İslami usullere uygun şekilde etleri hazırlıyoruz. Döneri de kendi elamanlarımızla hazırlıyoruz. Et konusunda çok dikkatli olmak gerek, ette sıkıntı çok fazla, hile yapmak da çok kolay. Hile de, dünyanın her tarafında maalesef çok yapılıyor. Ne yazık ki bu kadar hilenin döndüğü et sektöründe vatandaşlarımızın bir çoğu, o malum hayvanın (domuz) eti olmadığını düşünüyorsa, her kırmızı etin de İslami usullere göre helal hazırlandığını sanıyor. Ama biz, içindeyiz işler her yerde öyle değil. Et, prodüksiyona geldin mi, orası çok hileye gebe. Oralarda çok farklı katkılar, çok farklı teknikler kullanılıyor. İnanın, hiç et kullanılmadan et aromasıyla, et görüntüsü, et tadıyla dönerler yapılıyor. Biz, bunları biliyoruz ve netice bu insan bunları bizim karşımızda satıyorlar. Onun için de, bizim esas işimiz öncelikle helal et yemek ve müşterimize de helal et sunabilmektir. Bunun için de yaptığımız işler de, en fazla zahmeti, uğraşı bu alanda veriyoruz“.

Ahmet Baydaroğlu, Hikmet Yazıcı, Salih Kağan, Münir Yüksel Selçuklu Restoran`da helal etlerle hazırlanmış yiyecekler Selçuklu Restorant`ın işletme Müdürü Mehmet Yılmaz ise çalışma ekibi ve müşteri ortamını, „Biz çalışma arkadaşlarımızla aynı duyguları taşıyoruz, buna güven ve dostluğu da eklediğimiz bir sorun kalmıyor. Bu prensiplerimize hem kendi aramız da, hemde müşterilerimizle olan münasebetlerimizde oldukça dikkat ediyoruz. Yıllardır başarılıysak, bunun sırrı da bunlardır. Ayrıca müşteriye hizmet, bizim için en öncelikli iştir, bu konuda hiç bir mazeretimiz olamaz“ sözleriyle özetledi.

SELÇUKLU RESTORANIN GLADBECK ŞUBESİNDE HEP OLACAK

Ahmet Baydaroğlu türküleriyle açılışa renk kattı Selçuklu restoranın Gladbeck`te açılan yeni şubesinde idari sorumlulukta üstlenen ve henüz programı belli olmasa da ayda iki defa canlı müzik yapmayı da planlayan Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Baydaroğlu, Selçuklu Restoranın Gladbeck şubesi ile olan bağını şöyle anlattı: „Aslınızın, bağınızın olduğu topraklardan buralara geldiğinizde, neslinizin bugününü ve geleceğini düşünmek zorundasınız. Dolayısıyla neslinizin korunması için, buralarda kurumlarınızı oluşturmanız gerekiyor. Yemek, Türk insanının bir kültürü. Türk milleti, dünyada yemek kültürü, mutfağı ile anılır, bilinir. Dolayısıyla o kültüre en iyi hizmeti verenlerden birisi olduğuna inandığım Selçuklu Grup. Salih Bey ile bu işin esprisini konuşurken, benim de parayla pulla işim yok senin de yok. Ama düzgün şekilde vatandaşın gönül rahatlığı ile yiyebileceği yemekleri, önce kendimiz yiyelim, sonrada vatandaşa sunalım, bunun için de birlikte yol alalım dedim. Salih Bez de, bu sözüm karşısında ;hay hay, başım gözüm üstüne; dedi. Birlikte yola çıktık, görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler.“ Selçuklu restoranın açılış etkinliği, günün geç saatlerine kadar gelip giden davetlilerle devam etti.

Muhabirce/ GLADBECK

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu