Haberler

Stüdemann, camide cuma hutbesini dinledi

Stüdemann (soldan 2.) camide cuma hutbesini dinledi 12-25 Mart 2018 tarihleri arasındaki Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftası çerçevesinde Dortmund Belediyesi Kültür, Emlak ve Mali İşler Dairesi Başkanı Jörg Stüdemann, Dorstfeld DİTİB Sultan Ahmet Camisi’ni ziyaret etti.

Kültürlerarası Konseyi tarafından “Yüzde 100 İnsan Onuru, Elbirliğiyle Irkçılığa Karşı” teması ile gerçekleştirilen ziyarette amaç, ırkçılık ve İslam düşmanlığının Almanya`da yeri olmadığına dikkat çekmekti. Jörg Stüdemann, Dorstfeld DİTİB Sultan Ahmet Camisi ziyaretinde, Türk toplumunun Dortmund’ta ve Almanya’da, birlikte barış içinde ortak yaşam için katkı ve çabalarına teşekkür etti.

Dortmund Belediyesi Kültür, Emlak ve Mali İşler Dairesi Başkanı Jörg Stüdemann, Dorstfeld DİTİB Sultan Ahmet Camisi’nde yaptığı konuşmasının ardından Cuma namazını izledi. DİTİB Hutbe Komisyonu tarafından hazırlanan „Irkçılık ve Ayrımcılık“ konulu hutbeyi Türkçe ve Almanca olarak dinledi.

Camilerin ve cemaatin yanındayız

Dortmund Belediyesi Kültür, Emlak ve Mali İşler Dairesi Başkanı Jörg Stüdemann camilerin ve cemaatin yanındayız dedi Stüdemann, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı durulması gerektiğini belirterek, son zamanlarda siyasi gerginlikler sonucu etnik ve dini ayrımcılığa sebep olan üzücü hadiseler yaşandığını ifade etti ve “Camilere yönelik saldırılar olduğunu gözlemliyoruz. Bu bizleri üzüyor. Her türlü ayrımcılığa ve aşırılığa karşı camilerimizin ve cemaatimizin yanında olacağız” dedi. Stüdemann, Dortmund’ta böyle saldırılar olmasa da Büyükşehir Belediye Başkanı Sierau ve emniyet müdürlüğü ile gereken tedbirlerin alınması için görüşüleceğini belirtti.

Önceden planlanmış ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Stüdemann, “Cemaatle bir araya geldik, birlikte çay içtik, sohbet ettik. Şehrimizde Türklerle hep iç içe olduk, komşuluk ilişkilerimiz var ve birlikte uyum içerisinde, huzurlu bir ortamda yaşıyoruz. Saldırılar karşısında camilere destek olup, gereken tedbirlerin alınacaktır” dedi.

Jörg Stüdemann cemaatle sohbet etti Dorstfeld DİTİB Sultan Ahmet Camisi Din Görevlisi Erdoğan Kocagöz tarafından okunan hutbede ise, İslam’da maddi veya manevi derecesi ne olursa olsun hiçbir insan, ırk, din, renk, cinsiyet, millet veya yaşadığı coğrafya sebebiyle, hiçbir kimsenin kendini üstün görme ve diğer insanları aşağılama hakkına sahip olmadığına dikkat çekildi.

Dortmund Belediyesi Kültür, Emlak ve Mali İşler Dairesi Başkanı Jörg Stüdemann’a ziyaretlerinde Dernek Başkanı Yılmaz Dalkıç ve Din Görevlisi Erdoğan Kocagöz refakat etti.

Muhabirce/ DİTİB Basın

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu