Haberler

Müslümanlardan Sören Link`e önerge

Müslümanlardan Sören Link`e önergeDuisburg Uyum Meclisi Gruplarından Müslüman Türk Birliği'nden (MTB), Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link'e tüm DITIB camilerine eşit davranması ve etkinliklerine katılması yönünde önerge  verildi.

Oy çokluğu ile..

Önerge Uyum Meclisi Başkanı Erkan Üstünay tarafından gündeme alındı. Gündeme alınan önerge Belediye Meclisi temsilci grubu Duisburger Alternative Liste ( DAL) ve bazı uyum meclisi  diğer grupların da desteği ile 12' ye 10 çoğunluğuyla Uyum Meclisi'nden geçti.

Destek verenlere teşekkür ettiler

MTB ve DAL  adına açıklamalarda bulunan Erdal Özsoy ve Ayhan Yıldırım, "Anakent Belediye Başkanı Sayın Sören Link'in bazı lobisi güçlü olan DITIB camileri dışında bir çok camiye gitmediği tespitini yaptık. DITIB derneklerinin uyum adına çok önemli rol  üstlendiği de kamuoyunun malumudur.
Bunun üzerine Duisburg' taki Müslümanların aidiyet duygusunu hissetmeleri adına  Anakent Belediye Başkanının daha adaletli olması için önerge verdik. Önerge ümitsizliğimize rağmen bazı diğer grupların desteği ile kabul edildi. Tüm destek veren gruplara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

DITIB' e haksızlık ediliyor

Müslümanlardan Sören Link`e önergeAçıklamalarına devam eden Özsoy ve Yıldırım, "Bu önerge Sayın Link'e gidecek. Onun bu konuda ki tavrının ve eylemlerinin de takipçisi olacağız. Uyum içinde dostça  yaşam için adaletli olunması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca son günlerde haksızca DITIB derneklerinin üzerine çok gidiliyor. DITIB üzerinden seçim politikası ile yalan haberler üretiliyor. Bunların önüne geçmesi için Duisburg yöneten kişinin  adım atıp tüm DITIB camiasını kucaklayıcı olması gerekiyor" dediler.

Seçtiğimiz insanlar öncü olmalı

Özsoy ve Yıldırım son olarak "gerek Eyalet Meclislerine, gerekse Federal Meclise sevdiğimiz kişilerinde, DITIB camiası lehine çalışmalarda öncü olarak görmek isteriz" ifadelerini kullandılar.
Muhabirce/MP/ Duisburg

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu