Haberler

Duisburg`ta STK`lar `asosyal` açıklamasından rahatsız

Duisburg`ta STK`lar `asosyal` açıklamasından rahatsız Duisburg`ta STK`lar `asosyal` açıklamasından rahatsız Duisburg'ta otomobilini park ettiği yer yüzünden tartıştığı polisler tarafından darp edilen Mehmet Kara'yı ziyaret eden bölge STK'temsilcileri bir basın bildirisi yayınladı.

Duisburg-Nord Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan,  Bekir Sipahi, Hulusi Yüksel, Kemal Güneş, Yaşar Durmuş, Levent Önder, Recep Kara, Bayram Köylü, Birol Güvenç, Burhan Datlı, amaçlarının 25.06.2017 tarihinde meydana gelen olayı kamuoyuna duyurmak ve gereğinin yapılmasını Alman makamlarından talep etmek olduğunu ifade ettiler.

STK temsilcileri, polis  şiddetinin iki oplum arasındaki dostluğu,  polise olan sempati ve güveni zedelediğini belirterek, ithamlarının kurumsal değil şiddete başvuran polis memurlarına karşı olduğunu belirttiler.

 Belediye Başkanı'nın 'asosyal' tanımını kınadılar

Yetkili makamlara hassas olmaları ve konyu takip etmeleri çağrısında bulunan STK temsilcileri, "Sayın Belediye Başkanının olayı değerlendirirken 'asosyal' kelimesini kullanmasını, sorumluluk sahibi bir yetkiliye asla yakıştıramıyor ve kınıyoruz. Bizleri çok rahatsız eden bu kelimeden dolayı Sayın Belediye Başkanından özür dilemesini beklediğimizi sizlerin aracılığı ile kamuoyununa duyururuz" diyerek basın açıklamasını sonlandırdılar.

Muhabirce/MP/DUISBURG

Redaksiyon Hülya Sancak

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu