Haberler

Balıkesirliler 13. Hıdırellez Şenliği`nde buluşuyor

BALDER şenliklerinden.... Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde geleneksel olarak her sene kutlanan 'Hıdırellez Şenliği'nin bu yıl 3 gün süreceği açıklandı.

Yapılan açıklamada, Balıkesir'e özgü 'Bengi Kültürü'nün farklı etkinlikler düzenlenerek Moers Rheinpreussen Stadyumu'nda yaşatılacak olmasına dikkat çekildi.

Duisburg ve çevresinde yaptığı sosyal ve kültürel çalışmalarla dikkat çeken Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin(BAL-DER) öncülüğünde; 29,30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde kutlanacak olan 13. Hıdırellez Şenliği hazırlıklarının tamamlandığı açıklanırken, zengin bir program yapıldığı ifade edildi.

Ali Çakar geliyor Balıkesir Büyükşehir, Altıeylül ve Karesi Belediyeleri'ninde destek verdiği etkinlikte Yağlı güreşlere katılacak olan önemli pehlivanların yanı sıra Balıkesir'den gelecek olan zeybek ekibinin gösterileri ve yöresel yemeklerle 'Bengi Kültürü' yaşatılacak.

 TRT'nin önemli isimleri arasında yer alan ve her hafta TRT Müzik Programı'nda 'Gönül Bağı' programını sunan Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar ise şenlikte sevilen yöresel türküleri seslendirecek.

BAŞPEHLİVANLAR MOERS'E GELİYOR

Başpehlivanlar da geliyor 13.Balıkesirliler Hıdırellez Şenliği  hazırlıkları hakkında açıklama yapan başkan yardımcısı Mehmet Semercioğlu; " 13.'sünü kutlayacağımız şenlikte, çocuklarımız ve gençlerimiz için zengin programlar hazırlandı. Kurtdere Mehmet Pehlivan'ı anmak için bir çok baş pehlivan Almanya'ya gelecek. Atasporumuzu Avrupa'da yaşatmak istiyoruz. Egelilerin olmazsa olmazı, Zeybek oyunlarını oynamak ve türkülerini  birlikte söylemek istiyoruz. Bu işi en iyi yaptığına inandığımız THM Sanatçısı Ali Çakar bizlerle olacağını müjdeleyebilirim.Etkinliğin 2.ve 3.günü açıkhavada kahvaltımız olacak. Dostlarımıza Balıkesir'i tanıtmak,'Bengi Kültürü'nü doyasıya yaşatmak istiyoruz. Farklı uluslardan, farklı inançlardan insanlarla birlikte olmak ve her sene olduğu gibi  onları ağırlamak kültürümüzü yaşamak, yaşatabilmek arzusundayız. Balıkesirlileri, Balıkesiri sevenleri, dostlarımızı ve komşularımızı Balıkesirliler'in 13.Hıdırellez Şenliği'ne davet ediyoruz" dedi.

 

Muhabirce/ DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu