Haberler

Meme estetiği

Aslında süt vermek için yaratılmış olan kadın memesi, çağımızda görselliğin çok önem kazanması üzerine kadın güzelliğinin çok önemli bir parçası haline geldi. Memelerinin büyüklüğünden, küçüklüğünden, sarkıklığından şikayetçi olan kadınlar plastik cerrahların kapısını aşındırıyor. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz plastik cerrah Dr. Defne Erkara meme estetiği hakkında bilgi verdi.

Meme estetiği ne demek ?

Kadın memesi her bir kadında farklı bir formda karşımıza çıkar. Adeta parmak izi gibi değerlendirilebilir. Kadın memesinin güzellik algısı çağlar içinde form değiştirmiştir. Bundan 100 yıl önce daha küçük meme ve daha büyük kalça makbul iken günümüzde orantılı bir vücut yapısı ve özellikle dolgun memeler tercih edilmektedir. Bu yüzden kadın açısından hangi form meme estetik kabul ediliyorsa biz de o formda meme yapıyoruz. Büyükse küçültüyoruz, küçükse büyütüyoruz.

Meme büyütme

Daha çok yaptığımız ameliyat, meme büyütme ameliyatıdır. Silikonla meme büyütme en çok tercih edilen yöntem. Son yıllarda üretilen silikonların kalitesi ve yaptıran kadınların memnuniyeti giderek artan oranda silikon takmamıza sebep oluyor. Ameliyatı da kolay, 1 saatte bitiyor, hastanede 1 gece yatmak yeterli. Hatta çoğu zaman akşam taburcu oluyor hastalarımız. 2-3 gün dinlendikten sonra işine gücüne devam edebiliyor. Bir de yağ enjeksiyonu ile meme büyütme yöntemi var. Bu herkese uygun değil. Bir miktar memesi varsa, bunu biraz daha dolgunlaştırmak istiyorsa ve vücudun diğer kısımlarında alınabilecek yeterli yağ dokusu varsa bu yöntem uygundur. Ama kalıcı bir yöntem olmadığının 2-4 yılda bir tekrar gerekebileceğinin bilinmesi gerekir.

Meme küçültme

Büyük memeler sadece görsel olarak değil sağlık yönünden de sorunludur. Boyun, bel ve sırt ağrılarına sebep olabilir. Meme altında terleme sonucu pişik ve mantar enfeksiyonu sık görülür. Tabi sosyal yönden istediği giysiyi giyememe, plajda vs rahat edememe gibi sıkıntılar da cabası. Ameliyat 2 saat kadar sürer, 1 gece hastanede yatılır. 1 hafta dinlenmek, 1 ay kadar ağır iş ve sporlardan uzak durmak gerekir. Meme küçültme ameliyatı sonrası memeler bir daha eskisi kadar büyümez. Çok büyük memelerin küçültülmesi sonrası emzirememe riski vardır.

Meme dikleştirme

Kilo alıp verme, doğumlar ve yaş, bazende genetik yapı memede sarkmanın sebepleridir. Çok büyük değilse sağlık yönünden pek bir sıkıntı yaratmaz ancak kadını çok mutsuz eder ve özgüven kaybına sebep olabilir. Meme dikleştirme ve toplama ameliyatı ile bu sorun çözülür. Eğer meme formu büyükse beraberinde meme küçültme, eğer meme formu küçükse bereberinde silikon takma gibi kombine alternatiflerle meme istenen forma kavuşturulur.

Sonuç olarak; memesinin şeklinden, boyutundan memnun olmayan kadınlar için plastik cerrahi teknolojisi pek çok alternatif yöntem sunabilmektedir. Meme estetiği ile ilgili detaylı bilgi almak için Op. Dr. Defne Erkara’nın internet sitesine başvurabilirsiniz.

 

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu