Haberler

Köln`de Uluslararası Diş Hekimleri ve Ekipmanları Fuarı

Köln`de Uluslararası Diş Hekimleri ve Ekipmanları Fuarı Almanya'nın Köln kentinde, sektörün en önemli buluşma noktası olan, 2017 Uluslararası Diş Hekimleri ve Ekipmanları Fuarı IDS başladı. 25 Mart Cumartesi günü sona erecek fuara 60 ülkeden 2 bin 300 firma katılıyor.

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili her türlü gelişmenin izlenebileceği IDS'i, 140 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Diş Hekimliği ve Ekipmanları Fuarı, sektör çalışanlarına, röntgen cihazları, laboratuvar sistemleri, dental tomografi cihazları, görüntüleme sistemleri, radyografi cihazları, klinik ürünleri başta olmak üzere sektöre ait ekipmanlar ve son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinme imkanı sunuyor.

Fuara katılan Türk firmaları da bir yandan sektördeki yenilikleri gözlemlerken, diğer taraftan kendi ürünlerini tanıtarak yeni iş bağlantıları kurmaya çalışıyorlar. Gülsa Tıbbi Cihazlar ve Malzeme San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mualla Kaymak Çelik, hazır kalıplarla ürettikleri dişleri ve porselen tozunu tanıtmak amacıyla fuarda yer aldıklarını söyledi. Ürettikleri porselen tozunun hem zirkonyum üstü hem de metal üstü porselen kaplamalarda kullanıldığını anlatan Mualla Kaymak Çelik, "Türkiye'de ilk olmak üzere porselen tozu üretiyoruz. Bu alanda sayılı firmalardan biriyiz. IDS tüm katılımcılar için hayırlı olsun. Bizim için önemli bir fuar" dedi.

YERLİ İMPLANT GÜVENLİ VE KALİTELİ

Mualla Kaymak Çelik, "Türkiye`de ilk olmak üzere porselen tozu üretiyoruz. Bu alanda sayılı firmalardan biriyiz Fuara katılan evo'ss implant firmasının Genel Müdürü Caner Nadi Şener, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın yönetmelikleri doğrultusunda dünya standartlarında implantlar üretildiğini dile getirdi. Sektörün hızla geliştiğine dikkati çeken Şener, Avrupalıların implant için neden Türkiye'yi tercih ettiklerini şu sözlerle anlattı: "Avrupa'da implant çok pahalı. Türkiye'ye medikal turizm önce gözle başladı; daha sonra implanta doğru yöneldi. Türkiye'de 5 yıldızlı bir otelde hem tatil yapma hem de implantınızın yerleştirilmesini sağlayan paketler var. Yani tatil parasına implant da yaptırabiliyorsunuz. Türkiye'de çok fazla implant yapılması hekimlerimizin de tecrübelerini arttırdı. Avrupalılar artık yerli implantlara güvenmeye başladılar. Yerli implantlarda zaten standartlara uymak ve sertifikalı titanyumlar kullanmak zorundayız. İnsanlar yerli implantlara muhakkak güvensinler. Hatta biz üretimde, yurt dışındaki bir çok firmadan daha kaliteli ve yeni sistemler kullanıyoruz."

Muhabirce/DHA -Köln

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu