Haberler

Ratingen Türkgücü çim saha istiyor

Ratingen Türkgücü yöneticileri ayrıcalık değil, eşitlik istiyoruz açıklamasında bulundular. Ratingen şehrinde 1987 yılında kurulan Ratingen Türkgücü‘nün zor günler yaşadığı açıklandı. ‘Kreisliga B‘de puan mücadelesi veren ve 38 puanla 4.sırada bulunan Ratingen Türkgücü’nün kullandığı çorak sahanın, suni çim sahaya dönüştürülmesi için yapılan girişimlerin sonuç vermediği gibi sürekli ötelendiği idia edildi.

30 senedir Ratingen Türkgücü’nün tek başına kullandığı çorak sahada açıklama yapan yöneticlerden; Mevlüd Aydın,Tuncer Turgut,Harun Ardıç,Nadir Uçan ve Uğur Pehlivan Ratingen Belediyesi Okul ve Spor Yönetim Birimi’yle yaşanan sıkıntılara değindiler.

Ratingen de tek toprak sahanın Türkgücü’nün olmasına dikkat çeken Ratingen Türkgücü Başkanı Mevlüt Aydın, yıllardır yapılan girişimlerin sonuç vermediğini, belediye ile görüşmelerin ise sürdüğünü belirtti.

BU SAHADA GENÇLERİ TUTAMIYORUZ

Ratingen Türkgücü taraftarları da Türk ve Alman bayraklarıyla takımlarını yakından takip ediyorlar. 15 Yıldan beri Ratingen Türkgücü’nün Genel Müdürlüğü’nü yapan Harun Ardıç ise diğer kulüpler gibi eşit muamele görmek istediklerini belirterek; "Kulübümüz 1987 yılında kuruldu.O yıllarda Türkgücü adı altında 10 takımımız vardı.Sahaların bir çoğu topraktı.Zamanla rakiplerimizin sahaları çimlendirildi.Böyle olunca bize gelen gençler azaldı ve önemli sayıda üye kaybına uğradık. Kulüp bünyesinde  üç takımımız var ve 80’e yakın genç spor yapıyor. 100’e yakın üyemiz var.İçinde bulunduğumuz durum, kabul edilebilinir durum değil. 2015 Yılında imza kampanyası sonrası , Ratingen Belediyesi’ne bin imza ile sunni çim talebimizi ilettik. Bize, ‘2017 Yılında tekrar bu konuyu görüşeceğiz.Kaynak bulunmaz ise ertelenir!’ dediler.Bu arada bizim saha çimlendirilmemesine rağmen, diğer kulüplerin sunni çim sahaları sökülüp yenilendiğini gördük. Yeni çim sahasına kavuşan  kulüpler oldu. Bizim buraya bakan yok! 2017 Belki denildi, kimse somut bir şey söyleyemiyor.Ratingen Belediyesi bizim taleplerimizi görmezden geliyor. Nasıl eşit şartlarda sahalarda mücadele edeceğiz? Bu mümkün mü?" diye sordu.

KIŞ AYLARINDA SAHA KAPANIYOR

Ratingen Türkgücü son lig maçında rakibini 1-0 yenerek puanını 38 e yükselti ve 4. sıradaki yerini korudu. Ratingen Türkgücü’nde hem yöneticilik hemde antrönörlük yapan Uğur Pehlivan ise yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken;”Bu toprak sahanın en büyük sıkıntısını yaşayanlardan birisiyim. Oyuncularımın neler yaşadığını çok iyi biliyorum. Özellikle kış aylarında sahamız kapatılıyor, antrenman bile yapamıyoruz.Tek isteğimiz sahamız kısa sürede diğer sahalar gibi olması. Sahamızın suni çim saha halini alması durumunda merkezi olmamızdan çok sayıda gence faydalı olabileceğimizi düşünüyorum.Şartlarımız malesef diğer kulüplere göre eşit değil. Sahamız kapalı olduğu günler idmanımızı bile yapamıyoruz.Alternatif olarak bize kış mevsiminde saha gösteremeyen belediyemiz çok geç saatlerde ve diğer takımların antrenmanı bittikten sonra antrenman imkanı sunabiliyor.Dolaysıyla sahaya güçsüz çıkıyoruz”açıklamasında bulundu.

Ratingen Türkgücü yöneticilerinin dile getirdiği iddialar hakkında görüşlerini almak istediğimiz Ratingen Belediyesi Okul ve Spor Dairesi'den bilgilendirmenin kulüp yöneticilerine yapılabileceğini açıklamakla yetindi.

Muhabirce/ RATİNGEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu