Haberler

“Koca, koca devletler buluşmamızdan korkuyorlar”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya Düsseldorf`ta Avrupa ülkelerini eleştirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği’nin tanıtım toplantısı yoğun ilgi gördü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya;”Söze geldiğinde demokrasinin, özgürlüklerin savunucusu olan Avrupa ülkelerinde engellerle karşılaşmak çok acı. Koca, koca devletler bizim konuşmamızden, vatandaşlarımızla buluşmamızdan korkuyorlar sanırım” dedi.

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yaklaşık iki sene önce açılan, Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği’nin tanıtımında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya;  "Yurtdışında 7 müşavirlik, 13 ataşelikle hizmet zincirimizi bütün vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde genişletiyoruz” dedi.

Düsseldorf Başkonsolosluğu hizmet binasındaki Anadolu Salonu'nda düzenlenen tanıtım programına T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya,Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım programına Grup Ahmet Sueda şarkılarıyla renk katarken’davetliler arasında yer alan koruyucu ailelere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Tanıtım programına, Grup Ahmet Sueda şarkılarıyla renk kattı.. Ataşeliğin tanıtım programı öncesi ‘Son Kale Türkiye’ gösterimi yapılarak,15 Temmuz Darbe Girişiminde yaşananlar anlatıldı. Daha sonra,ev sahibi olarak Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel kısa bir konuşma yaparak  bakanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir süredir Avrupa’da olan, Hollanda ve Almanya’nın Essen şehrindeki planlanan toplantıları iptal edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın  selamlarını ileterek başladığı konuşmasında; "Gönül bağı olanlar, yürekten bir birine bağlı olanlar için mesafelerin, ayrılığın hiç bir önemi yok. Hepimiz aynı medeniyetin, aynı inanç ve kültürün  tarihi mirasçılarıyız.Bu ruhla birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Biliyorsunuz dün Hollanda’da bir programım olacaktı.Hollanda hükümeti bu programı yapmamızı engelledi.Programı yapacağımız salonla olan anlaşmamız anlamsız bir şekilde iptal ettiler.Buradan kendilerinede seslenmek istiyorum: Biz o programı sadece ve sadece vatandaşlarımızla bir araya gelip, onlarla en demokratik hakkımız olan yeni anayasa değişikliği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getireceklerini anlatmak üzere bir araya gelecektik" dedi.

KOCA KOCA DEVLETLER BULUŞMAMIZDAN KORKUYORLAR

Koruyucu ailelere teşekkür plaketi verildi Referandum kampanyasının başladığı günden beri anti demokratik uygulamalar, keyfi uygulamalarla Avrupa’nın bazı ülkelerinde karşılaşıldığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya, "Söze geldiğinde demokrasinin, özgürlüklerin savunucusu olan ve bunun temsili olan Avrupa ülkelerinde bunu görmek bizim için çok acı. Koca, koca devletler bizim konuşmamızdan, vatandaşlarımızla buluşmamızdan korkuyorlar sanırım. Gerçekten yazık. Bizim Hollanda, Almanya’nın ya da herhangi bir başka ülkenin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz, niyetimiz yok. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi,referandum, milletimize ne getirecek, vatandaslarımıza ne getirecek sizlerle buluşup bunu anlatmak istiyoruz. Avrupa ülkelerinde yaşayan insanlarımız, sizler hem bu ülkelere değer katıyorsunuz, hem de bizim ülkemize değer katıyorsunuz. Vatandaşlarımızla bir araya gelmemizin engellenmesini kınıyoruz. Bu referandumun ne kadar önemli olduğunu , bu tarafgil tutumlardan dolayı sizler belki daha iyi anlayacaksınız. Yaşadığınız sıkıntının kaynağı ne olursa olsun bizler sizlerin yanınızdayız. Gurbette her türlü sorununuzun çözümünde devlet olarak biz yanınızdayız” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ 7 MÜŞAVİRLİK,13 ATAŞELİK

İnsanın yaşadığı coğrafyada aile değerleri, kültür değerleriyle varlığını sürdürüyor olmasına dikkat çeken bakan konuşmasının devamında şunları söyledi:

Bakan Sayan Kaya ve Başkonsolos Şule Gürel koruyucu ailelerle birlikte... "Aile değerlerine sahip çıktığımız müddetçe inşallah geleceğimize de hep birlikte sahip çıkacağız. Aile değerlerini korumada, genç nesillerin yetişmesinde sizlerin çok büyük gayret gösterdiğinizin farkındayız. Bakanlık olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek için Almanya dan başlayarak hizmet zincirimizi bütün vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Hedefimiz yurtdışında 7 müşavirlik, 13 ataşelikle başta almanya olmak üzere yurt dışında yaşayan tüm ailelerimizin yanında olmak. Berlin, Paris,Brüksel, Stockholm, Londra, Oslo ve Lahey Büyükelçilikleri nezlinde 7 Müşavirlik kuracak ve burada yaşayan vatandaşlarımıza çok daha yakından ilişki içinde olacağız. 2015 Mayıs ayında Düsseldorf  Ataşeliğimizin açılışını gerçekleştirdik.Ataşelik hizmetlerimizi bu yıl içinde Köln,Münih,Hamburg ve Ştuttgard’ta  da açacağız.Eğitim, dil istihdam gibi konularda, sizlerle çok daha yakından irtibat halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Yaşadığımız ülkelerde güçlü birer bireyler olarak ülkemizi en iyi bir şekilde sizler temsil etmeye devam edeceksiniz.Biliyoruzki sizler herzaman ülkenizin gelişmesinden gurur duydunuz.Bizde sizin bu onurlu duruşunuzdan dolayı sizlerle gurur duyuyoruz.Avrupa’nın ortasında, Almanya da Türkiye yi temsi ediyorsunuz.Bin yıllık medeniyetimizi temsil ediyorsunuz.Son zamanlarda saldırı altında olan İslam’ı temsil ediyorsunuz.Her zaman ülkenizle birlikte dimdik ayakta kalmayı başardınız. Bizde sizin varlığınızla her zaman guru duyuyoruz.”

İbrahim Ergül/ DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu