Haberler

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

DSoldan; Ataşe Hacer Özdoğan, Tuba Kalın, Selin Tuğba Özgüç, Şule Gürel ve Talha Enes Turanüsseldorf Başkonsolosluğu görev bölgesinde liseyi başarı ile bitiren Türk öğrenciler, başkonsoloslukta düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Liseyi Gymnasium) başarıyla bitiren ve farklı şehirlerde üniversiteye giden üç Türk genci örnek olarak gösterildi. Başkonsolas Şule Gürel, liselerinden üstün dereceyle (1,0) mezun olan; Selin Tuğba Özgüç,Tuba Kalın ve Talha Enes Turan’ı Büyükelçilik adına kutlayarak  takdir belgeleriyle birlikte birer akıllı telefonla ödüllendirdi.

Düsseldorf Başkonsolosluk binasında gerçekleşen ödül törenine, Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Hacer Özdoğan başta olmak üzere, veli dernekleri temsilcileri ve başarılı öğrencilerin aileleri katıldı. Aileler, ilkokuldan sonra okul seçiminde yaşadıkları tecrübeleri paylaşırken,Tuba Kalın, Realschule’den öğretmenlerinin önerisi ile Gymnasium’a geçtiğini aktardı.

Selin Tuğba Özgüç ödülünü Başkonsolos Şule Gürel`in elinden aldı. Tuba Kalın ödülünü Başkonsolos Şule Gürel`in elinden aldı. Mezun oldukları liseleri 1,0 notla bitiren gençlerden Tuba Kalın Aachen Teknik Üniversitesi’nde makina mühendisliği, Selin Tuğba Özgüç Münster Westfaelische Wilhelm Üniversitesi hukuk , Talha Enes Turan'ın ise Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi de tıp ve fizik bölümünde okudukları açıklandı.

YÜKSELMEK İÇİN EĞİTİM

Başarılı gençler için düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkonsolos Şule Gürel; „Göçmen toplumların sosyo ekonomik olarak yükselmelerinin tek vasıtası eğitimdir.Yüksek öğrenim görerek varacağınız nokta çok önemli.Biz öğrencilerimizin daha iyi eğitim almalarını teşfik etmek için bu uygulamayı başlattık.Başarı için üniversiteler, tek yol değil. Yükselmek için meslek eğitimi olanaklarıda var. Alman sanayisinde kalifiyeli eleman açığı olduğunu biliyoruz. Fakat en yüksek eğitimi almak hedef olmalı. Üniversiteler bu açıdan çok önemli. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. şçi olarak gelen vatandaşlarımızın çocukaları, torunları artık Gymnasiumlar dan mezun olup en kaliteli üniversitelere gidebiliyorlar. Türk toplumu sizlerin sayesinde kabuk değiştiryor .Sizler çok başarılı örneklersiniz. Akranlarınıza, arkadaşlarınıza örnek olmanızı istiyoruz“dedi.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi ÖĞRENCİLER TEŞEKKÜR ETTİLER

Başarılı öğrenciler Tuba Kalın, Selin Tuğba Özgüç ve Talha Enes Turan yaptıkları konuşmalarda; Büyükelçiliğe ve başkonsolosluğa teşekkür ederek, ödüllerin kendilerini motive edeceğini açıkladılar ve şunları söylediler:

Tuba Kalın: Bizi ağırladığınız için teşekkür ederim.İnşallah başarılı bir şekilde eğitimimi sürdürebilirim.Başarılı olmak için çalışıyorum.Okumayı seviyor ve zevk alıyorum.

Başarılı öğrenciler, (sol) Tuba Kalın, Selin Tuğba Özgüç, Talha Enes Turan Talha Enes Turan ödülünü Başkonsolos Şule Gürel`in elinden aldı. Selin Tuğba Özgüç: Başarılı olmak için çok çalıştım. Ailem bana eğitim döneminden destek verdi.Arkadaşlarıma önerim, çalışmaları ve kendilerine hedef koyarak her türlü engele karşın başaracaklarına inanmalılar.

Talha Enes Turan: Gymnasium zamanında çok çalışan bir öğrenci değildim.Özellikle son dönemlerde çok emek harcadığımı söyleyebilirim. Benim için anne ve babamın yanımda ve her zaman destek olmaları önemliydi. Birde arkadaş çevresi çok önemli olduğunu gördüm. Bir çok eski arkadaşım farklı nedenlerden okuldan atıldı. Ben onların yanlışlarını yapmadım. Ayrıca , eğitimde başarılı olabilmek için ilmi seveceksin. Eski bildiklerimizin tamamen yanlış olabileceğini düşünerek öğrenmeye önyargısız başlanmalı.Her zaman yeniliğe açık olmalıyız.

Muhabirce/ DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu