Haberler

Türkiye`de estetik yaptırmak

info@defneerkara.com İnsanoğlunun yaşam piramidinde birinci önceliği karnını doyurmak, ikincisi barınak bulmaktır. Daha sonra başarıları veya güzelliği ile takdir görmek gelir. Bunlar tamamen insani duygulardır. Estetik sektörünün gelişmesi, insanoğlunun artık rahatça karnını doyurup barınak bulabildiğini ve takdir ihtiyacını doyurma arayışına girdiğini gösteriyor. Öncelikle buna şükretmek, sonra da henüz bu aşamaya gelememiş olanlar için de dua etmek gerek bana göre.

Estetik ameliyatlar sadece güzelleşmek için yapılmaz bazen düzgün çalışmayan fonksiyonların düzeltilmesi için de uygulanabilir. Örneğin burun şeklini sevmeyen birine burun estetiği yapınca daha sağlıklı nefes alabilmesi gibi. Ama tabi çoğu estetik girişim kısaca söylemek gerekirse “güzelleşmek” için yaptırılıyor. Herkes güzel görünmek ister. Bunu sağlayabilecek gücü, sağlığı ve zamanı varsa neden olmasın?

Türkiye estetik konusunda Dünya’nın sayılı ülkelerinden biri haline geldi. Sağlık bakanlığının da desteğiyle sağlık ve estetik turizmi çok yaygınlaştı. Her ülkeden, her milletten insanlar gelip ülkemizde estetik yaptırıyorlar. En çok da yurtdışında yaşayan yurttaşlarımız kendi ülkelerine gelerek estetik olmayı tercih ediyorlar. Bunun nedeni olarak, Türkiye’deki fiyatların daha uygun olması ve doktorların çok ameliyat yaptıkları için daha tecrübeli oldukları söyleniyor. Bir de sanırım insan kendini kendi ülkesinde daha güvende hissediyor olabilir. Gelmişken birkaç gün turistik gezi veya akraba ziyareti de cabası.

Benim de birçok plastik cerrah arkadaşım gibi başta Almanya olmak üzere birçok ülkeden hastalarım geliyor. En çok yaptığımız ameliyatlar, burun estetiği, meme estetiği, karın germe ve yağ aldırma olarak sıralanıyor.

ESTETİK DOKTORUNU NASIL SEÇMEK GEREK

Estetik yaptırmaya karar verdikten sonra sıra doktor seçimine geliyor. Hangi doktora ameliyat olacağınıza nasıl karar vereceksiniz? Doğal olarak bu sonuçta keyfi bir ameliyat ve mutlu olmak için yapılıyor, en güzel şekilde yapılması ilk beklenti. İyi ameliyat yapan bir doktor bulmak lazım. Bunun için çok endişe etmeyin, internette, facebookta, vs gördüğünüz duyduğunuz hemen her doktor işini en iyi şekilde yapmaya gayret ediyor. Zaten iyi yapamıyor yada hastasına kötü davranıyorsa kaybolup gidiyor. O yüzden bence doktor seçiminde en önemli kriter doktorunuza şahsi olarak güven duyup duymadığınız konusu. Ayrıca olaki küçük bir ihtimal ama problem çıkarsa arkasında durup durmayacağına verdiği söze itimat etmelisiniz.

Benim ise hasta seçimimde 2 kriterim var:

  1. Bu ameliyatı olmaya kesin kararlı mı?
  2. Bana güveniyor mu?

Eğer bunlardan yana şüphem varsa ameliyat etmem. Siz de bu yolu uygulayabilirsiniz. En iyisi birkaç doktorla görüşerek fikir edinmek. Tabi bir de ameliyat fiyatı konusu var, ona da siz bütçenize göre karar vereceksiniz. Uçak, transfer ve konaklama masraflarını da göz önünde bulundurarak bir seçim yapabilirsiniz.

Benimle veya estetik ameliyatlar ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz www.defneerkara.com internet siteme başvurabilirsiniz. Ya da direk soru sormak için [email protected] mail adresime yazabilirsiniz.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu