Haberler

Yeni bir gazete ile merhaba

İbrahim Ergül Yeni yıla, yeni bir gazete ile merhaba

Sevgili okuyucularımız, yeni yıla, yeni bir gazete ile merhaba demek istiyorum. Yerel gazetelerin önemine ve yaşaması, yaşatılması gerektiğine inanan biriyim. Yerel gazetelerin içeriğini farklı biçimde şekillendirmek mümkün. Fakat, okuyucu kendini gazetesinde bulabilmeli.

Okuyucunun talep ve istekleri göz ardı edildiğinde kaçınılmaz sonucu görmek isteyenlerin, ulusal basının son durumuna bakmaları yeterli. Yerel gazeteleri yaşanılan kentin gözü, kulağı olarak da değerlendirmek mümkün. Bu gerçeği bildiğimden, yeni bir oluşuma ihtiyaç duyan arkadaşlara destek vermek amacıyla haberlerim ve yazılarımıla bundan böyle birlikteyiz. Özellikle bölgemizdeki sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri gazetemizde kendilerine yer bulabilecekler. Her sayı için değerlendirmelerinizi ve eleştirilerinizi bize iletebilirsiniz.

KONUŞULAN ORTAK KONU TERÖR

2016 Yılının çok da iyi geçtiğini söylemek mümkün değil. Ülkemizde yaşanılanları her gün izledikçe kahrolduk. Bir acının yasını tutamadan bir başka acıyla yüreklerimiz dağlandı.  Aralık ayı içinde Almanya`nın Hamburg, Bremen, Bremerhaven, Dortmund, Werdohl, Frankfurt ve Köln göbi önemli şehirlerini dolaşma fırsatım oldu. Türkler arasında tartışılan konuların başında terör saldırıları ve FETÖ Terör Örgütü`nün akıl almaz yapılanmasına duyulan öfkeye tanıklık ettim.

2016 Yılının değil, tarihimizin en karanlık gecesi 15 Temmuz`un canlı tanıklarındanım. Ülkemizde büyük bir felaketin eşiğinden dönülürken, şehitler verildi. Ocaklar söndü. Sinsice devlet organlarına sızan hainleri baş tacı edenleri ve koruma altına alanları konuşmanın, tartışmanın sorunun çözümüne katkı sağlamadığını görüyor olmalıyız. Kimsenin sorumluluk almaması, siyasi yapılanmanın es geçilmesi FETÖ ile mücadelenin eksikliğini gösterir. Mücadele edilmek isteniyorsa neşter vurulabilmesi için genel seçimler beklenilmemeli.

Madem 15 Temmuz`a kısa da olsa değindim; Avrupa Türk Demokratlar Birliğ(UETD) nin öncülüğünde farklı şehirlerde 15 Temmuz Darbe Girişimi`ni konu alan resim sergilerine de değinmeden edemeyeceğim. Sergilerden biri de Düsseldorf şehrinde gerçekleşti. Bu önemli çalışma UETD`nin görevi midir bilmiyorum, bu ayrı bir yazı konusu. İyi niyet bazet yeterli olmayabiliyor! Düsseldorf şehrindeki sergide eksiklikler çoktu. Gençlerden faydalanılmadığını gördüm. Madem, 15 Temmuz anlatılacak neden ön hazırlık yapılmaz? Eğitimli, donanımla pırıl, pırıl gençlerimizden neden yararlanılmaz?

MAHMUT ÖZDEMİR İKİNCİ KEZ ADAY

İbrahim Ergül 2017 Yılı Almanya için seçim yılı. Federal Parlamento seçimleri ve bazı eyaletlerde gerçekleşecek seçimlerin bizleri önümüzdeki süreçte meşgul edecek gibi gözüküyor. Haberimizde de okuyacağınız gibi bir süre önce SPD Duisburg Teşkilatı`nın kongresi yapıldı. Teşkilatın başkanlığına tekrar NRW İçişleri Bakanı Ralf Jaeger seçilirken, Berlin`e direkt gönderilecek isimler de belirlendi.

SPD’nin Duisburg II.seçim bölgesinden milletvekili adayı Mahmut Özdemir Federal Parlamento’ya ikinci kez aday gösterildi. En genç milletvekili olarak parlamentoya ilk kez girme başarısı gösteren Mahmut Özdemir için genel başkanda delegelerden destek istedi.

311 Davetli delegenin 230`unun katıldığı  SPD kurultayında Mahmut Özdemir, oy kullanan delegelerin yüzde 87,6`sının desteğini aldığı gibi ayakta alkışlandı. Türk kökenli birinin federal parlamentoda olmasını önemsemek ve destek olmak gerektiğine inanıyorum. Umarım;  eyalet ve federal parlamento seçimlerinde göçmenler ve mülteciler seçim malzemesi yapılmaz.

YAŞADIĞIM ŞEHRİN TERÖRLE ANILMASI

2016`nın son haftasında Berlin`de de bildiğiniz gibi terör saldırısı gerçekleşti. Masum insanların yaşamını yitirmesinin acısını da yüreğimizde hissettik. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen ve İtalya`da vurularak etkisiz hale getirilen Anis Amri`nin Duisburg`la bağlantısına basında yer verildi. Çok geçmeden, Oberhausen`deki `CENTRO` ya saldırı düzenlemek isteyen iki kardeşin de Duisburg`la bağlantısı olmasının benim gibi bir çok insanı rahatsız ettiğini biliyorum. Terör örgütlerinin bölgemizde kendilerine zemin bulmalarını nasıl açıklamak mümkün bilmiyorum; bildiğim yaşadığim şehrin terörle, teröristlerle anılmasının bizleri rahatsız ediyor olması.

******

Yeni yılınızı en içten duygularımla kutlarım. 2017 Yılının, başta ülkemize,dünyaya, insanlığa barış ve mutluluk getirmesini dilerim.

İbrahim Ergül/ Duisburg

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu