Haberler

Hamm-Herringen Camisine saldırı

Hamm-Herringen Camisine saldırı Hamm-Herringen Cami inşaatı Almanya'nın kuzeybatısında, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Hamm-Herringen şehrinde DİTİB Ulu Camisine yapılan ve son zamanda bilhassa camilere yönelik saldırıların artış göstermesi Müslüman toplumunu endişeye sevk ediyor.

5 Ekim 2016 tarihinde 14:30 – 15:30 arası Hamm-Herringen kentinde inşaatı devam eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)‘ne bağlı Ulu Cami‘nin duvarlarına İslam karşıtı yazılar yazıldı ve Nazilerin sembolü gamalı haç çizildi. İnşaat halindeki caminin duvarlarına İslamiyet, Türkiye ve cami isimleri zikrederek hakaret içerikli yazılar yazıldı.

Haftasonu kermes hazırlıklarının yapıldığı alan devamlı kullanılıyor. Saldırı farkedildikten sonra cami yönetimi ile eş zamanlı olarak polis, başkonsolosluk bilgilendirilmiş.

Cami inşaatı duvarlarına yazılan nefret sloganları Saldırı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Hamm polisi, suç unsuru yazıların kapatılmaması ve kriminal incelemenin ardından boyanılabileceği açıklamasında bulunmuş.

Olayın ardından, Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Aşıkoğlu ve Din Hizmetleri Ataşesi Suat Okuyan, DİTİB Ulu Camisi Dernek Başkanı Muharrem Gümüşkaya’yı arayarak saldırı ile ilgili bilgi alarak ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Saldırı sonrası cami derneğine ziyarette bulunan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, "Bu yazıları şiddetle kınıyorum. Bu kabul edilebilecek bir olay değil. Şehrimiz uyuma örnek bir şehir böyle olayların yaşanması bizleri üzüyor. Yıllardır bunlarla mücadele ettik. Bu mücadelemize devam edeceğiz ve Hamm’da böyle olaylara asla tolerans göstemeyeceğiz’’ dedi.

Muhabirce/ DİTİB- EA

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu