Haberler

Zimem Defteri inceliği

UETD Duisburg Şube Başkanı Bayram Köylü Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin Duisburg şubesi Duisburg Taxim Restoran'da iftar yemeği verdi. Murat Pehlivan/Duisburg

İftar yemeği Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, çeşitli STK'lar ve Düsseldorf Bölgesine bağlı UETD temsilcileri katıldı.

Zimem Defteri inceliğini yaşayanlardan olalım

Selamlama konuşmasını yapan BK İmmobilien Sahibi ve UETD Duisburg Şube Başkanı Bayram Köylü, Osmanlı Dönemi'ndeki Zimem defterinin inceliklerini anlattı.

"Osmanlı zenginleri, borçlarını ödeyemeyenlere yardımcı olurlardı. Zenginler Ramazan Ayı'nda tebdili kıyafetler giyerek esnaftan borç defterini satın alıp, yoksulların borçlarını kapatırlardı. Ne zengin kime yardım ettiğini, ne de fakir kimden yardım aldığını bilirdi. Rabbim bizleri de böyle güzellikleri yaşayan kullardan eylesin" diyerek sözlerini noktaladı.

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel Federal Meclis'in kararı bizim için yok hükmünde

Başkonsolos Gürel ise yaptığı konuşmada,"Biliyorsunuz bizler Ramazan ayına Federal Mahkeme'nin aldığı Ermeni Soykırımı Yalanı kararı ile zor bir süreç ile girdik. Bizler artık daha fazla neler yapabiliriz diye düşünmemiz gerekiyor. Parlamentonun bu kararı,  Hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda bizim için yok hükmündedir, parlamentolar mahkeme değildir" dedi.

İnternet ortamında eleştirilere dikkat

Gürel "Bizlerin ve STK'ların elbette eleştirileri olacaktır. Yalnız biz bu eleştirileri yaparken, hukuk kuralları ışığında ve kendimize yakışır bir şekilde yapalım. Özellikle gençlerimize bunları anlatalım. Özellikle internet ortamında yapacakların nahoş eleştiri ve hakaretler başlarına iş açabilir" sözleriyle, kararı eleştirenleri uyardı.

UETD Duisburg  iftari Çocuklarımıza okullarda ne öğretildiğini takip edin

Başkonsolos Gürel konuşmasında okulda derslerde bazı öğretmenler tarafından çocuklara ermei soykırımı  konusunun tek taraflı anlatılması söylnetilerine dikkat çekerek,  "Bu konunun ikinci ve önemli bir hususu var. Çocuklarınızın eğitimleri ile yakından ilgilenin. Bizim eyaletimizin ders kitaplarında ermeni meselesinin olmamasına rağmen bazı öğretmenler inisiyatif kullanarak bu konuyu işleyebiliyor. Böyle durumlarda, taraflı olarak çocuklarınıza ders anlatıldığına inandığınız durumlarda lütfen konsolosluğumuzu bilgilendirin" diyerek velileri ders içerikleri konusunda uyardı.

Davetliler yasin ve ezan okunmasının ardından iftarlarını açtılar.

Murat Pehlivan/Duisburg

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu