Haberler

Mülteciler için iftar desteği bekliyorlar

İlk iftar 250 mülteci ile yapıldı İslam Kültür Merkezleri Birliği'ne bağlı Duisburg Camlı Mescit yönetimi ve cemaati,  ihtiyaç sahiplerine özellikle Suriye, Cezayir, Lübnan, Gana, Namibya gibi ülkelerden savaş mağduru olarak veya siyasi sorunlar nedeni ile Almanya`ya sığınan ailelere iftar vererek, bir nebze olsun onların yarasına merhem olmaya çalışıyor.

İlk iftar 250 kişi ile birlikte yapıldı

Kurulan iftar çadırlarının dizaynları ile adeta açık hava restoranlarını anımsattığı iftar programında 250 mülteci iftar açtı. Dernek Başkanı Ahmet Kaya, din görevlileri Mustafa Adanur ve Seyfi Bayraktar, semtlerinde eski Barbara Hastanesi`nde kalan Müslüman Ailelerin oruç tuttuklarını ve iftar yapacak imkânlarının çok kısıtlı olduğunu yardım etmeleri için kendilerine başvurduklarını söyledi.

Günde dört çeşit çıkan iftar yemekleri genç usta Bilal Çetin`in üç kişilik ekibi ile çıkıyor. Yemekler çocukları bile doyurmuyor

Din görevlisi Adanur, hatta bazı mülteciler, imkânların kısıtlı olması vesilesi ile kamplarda verilen yemeklerin günlük övün ihtiyacına bile cevap veremediğini söyleyip, “yemekler çocukları bile doyurmuyor“ diyerek, bu uzun günlerde oruç tutabilmeleri için kendilerinden yardım talep ettiklerini belirtti.

İftar öncesi iftar veren kişilerin ölmüşlerinin ruhlarına Yasin okunup, duası yapılıyor Başkan Ahmet Kaya, "Bu olaya duyarsız kalamazdık, peygamber efendimiz Hz. Muhammet’in 'komşusu açken tok yatan bizden değildir  hadisinden yola çıkarak" iftar vermeye başladık dedi.

Kaya,  bütçelerinin geçen yıl ramazan sonlarına doğru çok zorlandığını söyleyip, iftar vermek isteyenlerin, cami yönetimine başvurmaları ricasında bulundu.

Murat Pehlivan-Duisburg

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu