Haberler

Bartınlılardan iftar sofrası

Bartınlıların iftarında kadınlar caminin toplantı salonunda iftarlarını açtılar ALBARDER Başkanı Yaşar Çil Essen'de faaliyet gösteren Almanya'da Yaşayan Bartınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (ALBARDER), üyelerine iftar yemeği verdi.

Essen'de bulunan DİTİB Yeni Cami'de verilen iftar yemeğinde üyeleriyle biraraya gelen ALBARDER derneğinin iftarına ilgi hayli yoğundu.

Essen ve çevresinde yaşayan Bartınlıların yanısıra  T.C. Essen Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Sibel Şahin, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Mülheim Türk Toplumu Başkanı Mustafa Okur'un da davetli olarak hazır bulunduğu iftar programına Alman konuklar da davet edilmiştı.

Erkek misafirler cami avlusunda kurulan çadırda oruçlarını açtılar Konukları selamlayan ALBARDER Başkanı Yaşar Çil, "Bir çok etkinlikte olduğu gibi ramazan ayında da siz hemşehrilerimizle bir arada olabilmek için, böyle bir iftar programı düzenledik. İftarımıza katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

T.C. Essen Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Sibel Şahin de kısa bir konuşma yaptıktan sonra, İftar ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı. Erkek misafirler cami avlusunda kurulan çadırda iftar yemeğini yerken, programa oldukça ilgi gösteren kadın üyeler de caminin toplantı salonda oruçlarını açtılar.

Muhabirce/ Essen

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu