Haberler

FSV Duisburg tesis istiyor

FSV Duisburg yetkilileri Duisburg İl Spor Müdürlüğü yetkilileriyle tesis sorununu görüştü Büyük hedeflerle yoluna devam eden, Landesliga`dan Oberliga`ya çıkmak için şampiyonluk mücadelesi veren Türk Kulübü FSV Duisburg, takımlarının daha iyi tesislere sahip olabilmesi için Duisburg İl Spor Müdürlüğü yetkilileri ile toplantı yaptı. Murat Pehlivan-Duisburg

FSV Duisburg Spor Kulübü adına Başkan Erol Ayar ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kürekçi toplantıya katılırken, İl Müdürlüğü(Duisburg Sport)  adına Genel Müdür Jürgen Dietz, Günter Rüddies, Kısım Yöneticisi ve Genel Müdür Yardımcısı Marc Rädesheim, Koordinatör Christoph Gehrt-Butry, spor tesislerinden sorumlu yönetici Günter Rüddies katıldı.

Hedefimiz Regionalliga

FSV Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayar, hedeflerini sadece Oberliga (4.lig) değil Regionalliga (3.lig) olarak belirlediklerini ifade edip, "Gelecek planlarımız için şimdiden hareket etmeliyiz. Takımımızın üç yıldır vermiş olduğu Oberliga mücadelesi, maçlarımızın Landesliga´nın en yüksek seyirci ortalaması ile oynanması bunun bir göstergesidir. Ancak sahamızın ve tesisimizin Landesliga için bile kötü derecede olması bizleri üzmektedir. Bu üzüntü bizim olduğu kadar sizin üzüntünüz de olmalı" dedi.

İleriye dönük büyük hedefleri olan bir takımın bu tür sahalarda ve başka bir kulüp ile aynı tesisi kullanmasının, antrenmanlarını diğer kulüp ile birlikte sahanın bir köşesinde yapmasının bu seviyedeki bir takım için kabul edilebilir ve verimli bir şey olmadığını anlatan Başkan Ayar  "Zaten Regionalliga`da oynayan bir takımın da doğal çim sahasının olması zorunluluğu var, bu temelleri şimdiden atmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kulübe başvuran çocuklara yer yok

Erol Ayar bunun yanında soyunma odaları ve düş kabinlerinin sağlık şartlarını zorladığının altını çizerken, buna acil çözüm üretilmesinin kaçınılmaz olduğunu da belirtti. İki kulübün birden aynı tesisi kullanmalarından dolayı alt yapılarına müracaatların çok olmasına rağmen, takım sayısını çoğaltamadıklarını, kulüplerinde  oynamak isteyen çocukları geri göndermek zorunda kaldıklarını anlatan Ayar, Bu şekilde çocukların psikolojilerinin bozulduğunu ve bunun da kendilerini kötü hissettirdiğini ifade etti.

Duisburg Spor Müdürlüğü çözüm için burada

FSV yönetimi tarafından çeşitli çözüm alternatiflerinin sunulduğu toplantıda, yöneticilerle birlikte açıklamalarda bulunan Genel Müdür Jürgen Dietz, il müdürlüğünün çözüm üretmek için burada olduğunu yapılan çözüm önerilerinin değerlendirileceğini söyleyip, yapılabileceklerin en kısa zamanda belirlenip FSV Yönetim Kurulu'nu toplantıya davet edeceklerini söyledi. Dietz, soyunma odalarındaki nem gibi sağlıksız şartların da en kısa zamanda giderilmesi için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Murat Pehlivan/ Duisburg

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu